Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия взе точки, но екипът остана разочарован от представянето си в...

Форс Индия взе точки, но екипът остана разочарован от представянето си в Китай

38
0
Адриан Сутил

Форс Индия взе четири точки за осмото място на Пол ди Реста в Гран при на Китай, но разочарованието бе преобладаващата емоция в екипа след финала.

Шотландецът и съотборникът му Адриан Сутил се сбутаха в началото на надпреварата и той се озова по-назад в трафик, от което не бе особено доволен. Немският пилот пък отпадна, след като бе торпилиран от Естебан Гутиерес (Заубер), за което мексиканецът ще отиде пет места назад на грида в Бахрейн.

В началото водех битка с Нико [Хюлкенберг], но за съжаление имаше контакт с Адриан, излязох в тревата и отидох 3-4 места назад. След това бях залостен в трафика, гумите ми бяха с грейнинг и не можех да направя кой знае какъв прогрес. Едва в третата част на състезанието се озовах на чиста писта и тогава темпото на болида бе много силно. Натисках до последно – при финалния бокс бяхме много близо с [Ромейн] Грожан и Хюлкенберг. Екипът в пита се справи великолепно и ме изведе и пред двамата. Ако всичко бе минало по план, можеше да сме дори още по-напред. Все пак е хубаво, че взехме точки – обясни Ди Реста.

Колата на Сутил се подпали в пита, когато той успя да се прибере след удара с Гутиерес.

– Крайно разочароващ ден за мен. Нещата вървяха добре в първите обиколки и малко след това ме блъснаха отзад точно като завивах. Предполагам, че Гутиерес е изтървал мястото за спиране и не е имало къде да отиде освен в колата ми. Задното крило беше счупено и нямаше какво да направя освен да се прибера. Жалко, имах добър шанс за точки. Бях със софт и стратегията се оформяше чудесно – сподели Адриан.

Заместник-шефът на екипа Робърт Фърнли отбеляза положителното: че Форс Индия за първи път записаха актив в Китай.