Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пол ди Реста: Със сигурност щях да взема точки, ако не бе...

Пол ди Реста: Със сигурност щях да взема точки, ако не бе удара с Малдонадо

36
0
2013,Пол ди Реста,Спа,Форс Индия

Форс Индия стартира с големи очаквания състезанието в Белгия, след като Пол ди Реста успя да се класира на пета позиция във вчерашната квалификация, а Адриян Сутил изпусна за малко влизането в топ 10. Амбициите на тима обаче бяха попарени след като германецът успя да спечели само две точки, докато неговият шотландски съотборник бе ударен от Пастор Малдонадо. Така след силното представяне на Макларън (отборът спечели 28 точки в последните три състезания) спрямо съперниците от Форс Индия, отборът от Уокинг вече е на пето място в класирането при конструкторите, докато екипът на Виджай Маля е вече шести. Пол ди Реста обаче не вижда никаква драма в това.

„В Германия бяхме близо до точките, но просто не ни стигнаха няколко обиколки“, обясни шотландецът. „В Унгария имахме проблеми, но можехме да се борим за точки. Това е моментното състояние и възможностите на колата.

Без съмнение без удара с Малдонадо щях да вляза в точките. Щях да изпреваря Адриян, защото бях по-бърз от него. Мисля, че сме се справили с проблемите от Унгария, но нещата се променят всеки уикенд. Днес Макларън явно бяха по-бързи от нас, бяхме с малко пред Заубер, а екипа на Торо Росо изглеждаше добре през този уикенд.

Хубавото е, че успяхме да натрупаме добър аванс след чудесния старт на сезона. Надяваме се той да е достатъчен, за да защитим позицията си. Няма да получаваме обновени пакети до края на сезона, така че ще трябва да оптимизираме наличното и да разберем по-добре гумите.

Очаквам да се представим по-добре в следващите състезания на Монца и в Сингапур. Вероятно същото може да важи и за Сузука, но след промяната на гумите съотношението на силите се промени.“