Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия показаха VJM07

Форс Индия показаха VJM07

36
0
Форс Индия,Форс Индия VJM07

Форс Индия показаха първа снимка на новия си болид за сезон 2014 г. във Формула 1 VJM07. Автомобилът е с променено оцветяване – с преобладаващо черно вместо бялото, доминиращо до миналата година. Това е първият нов болид, излязъл на бял свят тази зима.

VJM07 се появи в официалния Туитър акаунт на Форс Индия.

Новата цветова схема демонстрира, че Форс Индия еволюира – заяви шефът на тима Виджай Маля. – Винаги съм вярвал, че оранжевото, бялото и зеленото правят автомобилите ни отличителни и хващащи окото, но добавянето на черно като основен цвят придава на болида агресивен нов вид. Цветовете на националния флаг на Индия остават съществена част от колата, но тигърът се превърна в пантера! Преди седмия ни сезон с нови партньорства и нови имена на автомобила в комбинация с изключителния екстериор демонстрираме амбициите си.

Форс Индия ще продължат да работят с Мерцедес, които ще доставят турбо двигатели 1,6 л V6, допълнителни системи за задвижване, скоростна кутия. От тима потвърдиха, че окачването им ще е пулрод отзад и пушрод отпред.

Почти всяка една част е с нов дизайн – от предното крило до дифузьора. Основите на VJM07 идват от миналогодишния болид, но трябваше да постигнем същите резултати по малко по-различен начин. Задачата да напаснем всички промени в задвижването бе много сериозна – това е най-голямата промяна, на която съм свидетел в спорта, откакто започнах през 1990 г. Охлаждането бе най-голямото предизвикателство. По-голямата част от миналото лято се занимавахме с това да опознаем както трябва новите изисквания и да оптимизираме максимално шасито – обясни техническият директор Андрю Грийн.

Първият кадър на нов F1 болид за сезон 2014 е в пълен профил – носът не се вижда. По принцип предната част претърпява сериозна еволюция до първия старт от календара, но този път се появиха и още спекулации как ще изглежда тази част от колите. Дискусията как ще се отразят промените в правилата на външния вид на автомобилите още не е получила ясен отговор.

Маля пък допълни, че зимата е била доста зает период както от техническа, така и от комерсиална гледна точка:

Първата ми амбиция при основаването на отбора бе да създам първия индийски екип на стартовата решетка. Следващата стъпка от еволюцията ни обаче е развитието на глобален бранд. Мисля, че тази амбиция се вижда по партньорите, с които работим, както и по пилотите ни – те са от световна класа. Със сигурност имаме усещането, че 2014 г. може да е най-силният сезон в историята ни досега.

Нико Хюлкенберг се върна във Форс Индия след година в Заубер. За негов съотборник бе привлечен Серхио Перес. Мексиканецът ще се опита да докаже потенциала си, след като бе освободен от Макларън след по-малко от година в Уокинг.