Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия влизат в GP2 с Хилмер

Форс Индия влизат в GP2 с Хилмер

39
0

Форс Индия разширяват програмата си за развитие на пилоти, като ще си сътрудничат с Хилмер Моторспорт и ще създадат официален екип за сериите GP2.

Работата на тима от Силвърстоун с млади таланти има чудесни резултати досега, като няколко състезатели стигнаха до заветната цел – Формула 1. Настоящата стъпка е логично продължение и на друга програма – „Един на един милиард”, проведена в Индия сред тамошните картинг пилоти.

Като отбор винаги сме поставяли сериозно ударение върху възпитанието на млади състезатели и за мен е удоволствие да обявя партньорството ни с отбор от GP2 – заяви Виджай Маля. – Това е следващата логична стъпка за подпомагане на следващото поколение пилоти и осигуряването на шанс да демонстрират способностите си. Mрисъствието ни в GP2 ни приближава до завършване на цикъла – работа с момчета от училище през картинга до висшите ешелони на автомобилния спорт.

Шефът на Хилмер и управляващ директор на Хилмер Моторспорт Франц Хилмер допълни, че екипът му е много доволен от възможността за сътрудничество с отбора от Формула 1.

Имаме връзки с Форс Индия от десет години и сега нямаме търпение да действаме заедно, за да вървим напред. Факу Регалия и Даниел Абт са двама много талантливи пилоти с потенциал да стигнат до F1. Ще дадем най-доброто от себе си, за да ги подкрепим – каза още той.