Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрай: Приоритетът ни е да станем най-добрия отбор след Мерцедес (видео)

Фрай: Приоритетът ни е да станем най-добрия отбор след Мерцедес (видео)

77
0
Пат Фрай

Приоритетът на Ферари е да станат най-добрия отбор след Мерцедес, заяви техническият директор в Скудерията Пат Фрай.

През първите 3 състезания за 2014-та Ферари не разполагаха с необходимата скорост, за да се борят за челни места, като до момента най-доброто класиране на отбора е 4-то място на Фернандо Алонсо в Гран при на Австралия и Малайзия. След надпреварата в Бахрейн испанецът сподели, че на Ферари им липсва не само мощност, но и че трябва да работят върху аеродинамичната ефективност на автомобила.

От състезанието в Бахрейн бяхме много заети, като изследвахме всички области на колата, свързани с представянето, от задвижващата система до реглаж на окачването и подобрения в аеродинамиката – коментира Фрай. – Работим с всички сили, за да намалим изоставането си от топ отборите. Мерцедес имат известно предимство пред останалите. Понастоящем, приоритетът ни е да станем втория най-добър отбор. Опитваме се да правим възможно най-големи крачки за всяко състезание.

Ферари има четири победи на 5,451-километровата писта Шанхай, където този уикенд ще се проведе четвърти кръг от Формула 1. И двамата пилоти на Скудерията са печелили състезанието в Китай зад волана на Ферари – Кими Райконен през 2007 г., а Алонсо през 2013-та.

Пистата в Китай е интересна с добра комбинация от завои. Има дълги, бавни криви в началото на обиколката, следват високоскоростни завои в средния сектор и много дълга права – около 1,3 км – за която трябва да настроиш колата за добра максимална скорост. Но обикновено сме с настройки за по-високо притискане на Шанхай. Тази права е основното място за изпреварване, така че съм сигурен, че всички ще се опитаме да постигнем баланс със скоростта, за да се уверим, че ще можем да атакуваме и да се защитаваме – допълни Фрай.