Начало Moto News Франческо Баная: Не очаквах да съм на подиума в Мизано

Франческо Баная: Не очаквах да съм на подиума в Мизано

164
0
Франческо Баная Дукати
Франческо Баная, снимка Racesport

Франческо Баная призна, че не е очаквал да спечели първия си подиум в MotoGP веднага след завръщането си. Пилотът на Прамак Дукати завърши на второ място по време на първата надпревара на пистата Мизано. Tова бе най-доброто му класиране в кралския клас.

Бившият шампион в клас Мото2 счупи левия си крак в катастрофа по време на първата тренировка за Гран при на Чехия.  След това претърпя операция и пропусна надпреварите в Чехия и Австрия. Баная бе на път да запише първия си подиум във второто състезание на Херес, но отпадна заради технически проблем в своето Дукати няколко тура преди финала.

Връщайки се пред родна публика в Мизано, Франческо даде шесто време по време на съботната квалификация. Пилотът на Прамак все още не е напълно възстановен от травмата си и продължава да се движи с патерица.

„Във втората надпревара на Херес бяхме много силни. За съжаление претърпях инцидент в Бърно и си счупих крака. След това се наложи да пропусна няколко състезания“, сподели Франческо Баная.

„През последния месец тренирах усилено, за  да се завърна на пистата възможно най-скоро. Искам да благодаря на всички от екипа за прекрасно свършената работа. В петъчния ден се чувствах добре на мотора и имах добър ритъм. Не очаквах да съм на първите две редици в квалификацията или самата надпревара. Но по време на неделната загрявка темпото ми бе много добро и се надявах да съм в челната петица. В крайна сметка скоростта ми бе страхотна и съм на подиума“, обобщи Баная.

ИЗТОЧНИКautosport