Начало MotoGP News Франческо Баная спечели трета поредна квалификация в MotoGP

Франческо Баная спечели трета поредна квалификация в MotoGP

547
0
Франческо Баная
Франческо Баная, снимка Дукати
Франческо Баная спечели квалификацията за Гран при на Америка в MotoGP. Пилотът на Дукати записа най-бързата обиколка за 2:02.781. Това бе трети пореден полпозишън за италианеца и общо четвърти от началото на сезона. Втори на 0.348 финишира Фабио Куартараро с Ямаха, а третото място остана за лидера от вчерашния ден Марк Маркес от тима на Репсол Хонда.

Отборът на Дукати доминираше и в предишните две сесии, като Джак Милър даде най-добро време в третата и четвъртата свободна тренировка.

В първия сегмент от квалификацията най-бързи бяха Лука Марини и Жоан Мир. Първи под чертата остана Франко Морбидели с Ямаха, следван от Андреа Довициозо (Ямаха SRT), Алекс Маркес (LCR Хонда), Енеа Бастианини (Авинтия Дукати) и Икер Лекуона от отбора на КТМ Tech 3. Последните места на стартовата решетка на Съркюит ъф ди Америкас заеха Мигел Оливейра със заводски КТМ, Алейш Еспаргаро с Априлия, съотборникът на Довициозо Валентино Роси и Данило Петручи с втория сателитен КТМ.

В първите минути на Q2 лидери бяха Марк Маркес и Хорхе Мартин.

До края на сесията Франческо Баная записа феноменален резултат и измести Маркес от върха. Това бе трети пореден полпозишън за италианеца и общо четвърти в неговата кариера. Марк бе изпреварен и от Куартараро, който въпреки оплакванията си от състоянието на пистата даде второ време. На втора редица финишираха Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Такааки Накагами (LCR Хонда) и другият пилот на Прамак Йохан Зарко. Топ 12 допълниха пилотите на Сузуки Алекс Ринс и Жоан Мир, Лука Марини (Авинтия Дукати), Джак Милър със заводски мотор на Дукати, Брад Байндър (КТМ) и Пол Еспаргаро от екипа на Репсол Хонда.