Начало MotoGP News Франческо Баная записа втори пореден рекорден полпозишън

Франческо Баная записа втори пореден рекорден полпозишън

491
0
Франческо Баная
Франческо Баная, снимка Дукати
Франческо Баная спечели квалификацията за Гран при на Сан Марино в MotoGP. На пистата Мизано пилотът на Дукати записа нова рекордна обиколка за 1:31.065. Това бе втори пореден полпозишън за италианеца след този в Арагон и общо трети в неговата кариера. Втори на 0.249 отново финишира неговият съотборник Джак Милър, а третото място остана за Фабио Куартараро. Така тези пилоти ще потеглят от първа редица за втора поредна надпревара.

Най-бързите в първия сегмент от квалификацията бяха Енеа Бастианини и Марк Маркес. Първи под чертата финишира Такааки Накагами (LCR Хонда), Микеле Пиро и Лука Марини с мотори на Дукати и Франко Морбидели (Ямаха). Последните места на стартовата решетка отидоха при Брад Байндър (КТМ), Щефан Брадл и Алекс Маркес с машини на Хонда, Икер Лекуона, Мигел Оливейра и Данило Петручи от двата тима на КТМ. На финалните две места изненадващо останаха състезателите на Ямаха SRT Валентино Роси, който катастрофира и Андреа Довициозо.

В началото на Q2 битката за първата позиция се водеше между Куартарро и Баная.

До края на сесията Баная се движеше с червени сектори и записа феноменална бърза обиколка. Италианецът подобри рекорда на трасето, поставен от Маверик Винялес през миналата година. До него на първа редица ще потеглят Милър и Куартараро, който падна в последните секунди на квалификационната сесия.


От втора редица ще потеглят пилотите на Прамак Дукати Хорхе Мартин и Йохан Зарко, следвани от Пол Еспаргаро с Хонда. Топ 12 бе допълнен от съотборникът на Пол Марк Маркес, Алейш Еспаргаро (Априлия), Алекс Ринс със Сузуки, Маверик Винялес (Априлия), Жоан Мир (Сузуки) и Енеа Бастианини от отбора на Авинтия Дукати.