Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франк Уилямс се оттегля от борда на Уилямс Гран при Холдингс

Франк Уилямс се оттегля от борда на Уилямс Гран при Холдингс

63
0
Франк Уилямс

Франк Уилямс ще се оттегли от борда на компанията си Уилямс Гран при Холдингс след месец. Това ще стане факт на 1 април, когато пък дъщеря му Клер ще заеме поста директор маркетинг и комуникации след напускането на Доминик Райли.

Моментът е такъв, че е време на преосмисля ролята си в отбора. Навършвам 70 през април и реших да обявя следващия етап от постепенния, но неизбежен процес по предаване управлението на следващото поколение, като се оттегля от борда в края на месеца – заяви Сър Франк. – Това не е толкова драматично, колкото може би изглежда. Ще продължа да работя като шеф на тима, ще присъствам на всички срещи като наблюдател.

Англичанинът продължи изявлението си с обяснението колко се гордее, че Клер сама е извоювала доверието на борда.

Водените битки и предразсъдъците спрямо нея заради баща й направиха задачата още по-голямо предизвикателство. Райли е уникален талант в областта на спортния маркетинг и оставя сериозна празнота с напускането си. Клер обаче може да го замести благодарение на дълбоката си любов и познания към спорта. Затова съм толкова горд и доволен, че бордът й дава тази възможност – допълни той.

Клер Уилямс ще отговаря за привличането на нови партньори в Уилямс, както и за комуникациите на екипа.