Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франц Тост: По-добре да има няколко кандидати, отколкото никакви

Франц Тост: По-добре да има няколко кандидати, отколкото никакви

1470
0

Тимът на Алфа Таури потвърди, че Пиер Гасли ще кара и догодина за екипа от Фаенца, но все още не е ясно кой ще заеме втория кокпит. Смята се, че най-вероятно в него ще седне Юки Цунода. Японският пилот провежда днес тест на пистата Имола, където за първи път ще кара болид от Формула 1. Мнозина бяха на мнение, че Данил Квят почти сигурно ще изгуби мястото. Руснакът обаче взе великолепно четвърто място в Гран при на Емилия Романя и това породи нови въпроси. Обсъжда се и възможността Алекс Албон да стане съотборник на Гасли, когото замести в средата на миналия сезон в Ред Бул. Шефът на Алфа Таури Франц Тост сподели, че отборът се намира в по-добрата ситуация – да има възможност да избира.

„По-добре да има няколко кандидати, отколкото николко“, заяви Тост по повод търсенето на втори пилот за Алфа Таури

Той допълни, че решението ще бъде взето в Ред Бул и се надява това да стане скоро.

„Ние за никъде не бързаме. Хубаво би било да сме наясно до края на сезона. Много зависи от позицията на Цунода във Формула 2 – това е крайно важен фактор. Решението за един или друг пилот никога не е свързано със спонсорите му. Трябва да сме убедени, че състезателят притежава необходимите способности.“

Основната цел на днешния тест на Цунода на Имола е да измине необходимите 300 км в F1 болид, за да получи суперлиценз. Това ще му даде възможност да участва в официална тренировка в Бахрейн или Абу Даби.