Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул удължиха срока на Албон; Йос Верстапен: На Макс му...

От Ред Бул удължиха срока на Албон; Йос Верстапен: На Макс му е нужен силен съотборник

2907
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Алекс Албон получи време до края на сезона да убеди тима на Ред Бул да го задържи. Изявления на Кристиан Хорнер и Хелмут Марко по време на уикенда в Португалия сочеха, че надпреварите на пистите Портимао и Имола ще са решаващи за бъдещето на пилота с тайландски корени в Милтън Кийнс. Австрийският съветник на отбора обаче посочи пред motorsport-total.com след Гран при на Емилия Романя, че все още няма да се вземе решение кой ще заема втория кокпит в Ред Бул догодина.

„Дори след Имола няма да взимаме никакви решения относно Албон. Ще му дадем още малко време“, заяви Марко

„Има дори Абу Даби, за да се докаже. След това ще вземем вътрешно решение дали да продължим да работим с него или да търсим другиго. На пазара има много пилоти, така че няма защо да бързаме.“

До края на сезона остават четири надпревари. Албон няма точки в последните три състезания. Той е девети в генералното класиране и е само с точка аванс пред Пиер Гасли, на чието място в Ред Бул дойде в средата на миналия сезон. За мястото му най-упорито се спрягат имената на Нико Хюлкенберг и Серхио Перес. Смята се, че Макс Верстапен е посочил германеца като предпочитания от него вариант за съотборник.

Междувременно бащата на Макс Йос Верстапен заяви, че синът му има нужда от силен съотборник

„Ако на Имола Макс имаше силен съекипник, състезанието можеше да се получи по различен начин. Ако след старта някой натискаше [Люис] Хамилтън и имаше по-ранен питстоп, на Люис щеше да му се наложи да покрива стратегията и също по-рано да смени гуми. При всички случаи щеше да има повече възможности. При един силен съотборник битката на Макс с Люис можеше да се развие по друг начин“, обясни бившият пилот от F1.