Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франция се връща в календара на Формула 1, потвърди Екълстоун

Франция се връща в календара на Формула 1, потвърди Екълстоун

34
0
Бърни Екълстоун

Завръщането на Франция в календара на Формула 1 става все по-реално – особено след като Бърни Екълстоун заяви, че има сделка с пистата Пол Рикар надпреварата да се провежда там.

Състезанието отпадна преди няколко години заради финансови затруднения, а предишният домакин бе трасето Маникур.

През изминалата зима се водеха особено оживени дискусии за старт във Франция, който да се редува с Белгия. Екълстоун потвърди пред френския вестник Екип, че вече няма съмнения относно провеждането на надпреварата. Смята се, че има договор за 5 години (2013, 2015, 2017, 2019 и 2021-а).

Сделката е сключена. Всъщност се споразумяхме за финансовите условия със спортния министър Давид Дуйе в офиса ми миналия вторник. Все още дискутираме отделни точки за пари – дай ми това, искам онова и т.н. Но не се съмнявам, че всичко ще се нареди – заяви Бърни.

Все още няма потвърждение за ротацията със старта на Спа-Франкоршамп.

Коментарът на англичанина пък се появява точно след изборите във Франция, на които пръв бе социалистът Франсоа Оланд. Той ще се яви на балотаж с настоящия президент Никола Саркози. Дори да има смяна в Елисейския дворец обаче, всичко със състезанието ще е наред, убеден е Екълстоун.

Всичко може да бъде оформено и приключено още преди да станат известни резултатите от втория кръг на изборите, ако те желаят – каза англичанинът. – Не ме интересува кой ще спечели. Това си е тяхна грижа и не ме засяга.