Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Французите убедени, че са готови отново да домакинстват старт от F1

Французите убедени, че са готови отново да домакинстват старт от F1

16
0
Гран при на Франция,Маникур

Франция е готова отново да стане домакин на надпревара от Формула 1, твърди спортният министър на страната Давид Дуйо.

В момента се чака съгласие от страна на организаторите от белгийската Спа-Франкоршамп двете държави да домакинстват през година от 2013 г. нататък.

Заявих на Бърни Екълстоун, че сме готови. Подготвихме финансовата страна на проекта, постигнахме споразумение за нея. Сега чакаме позицията на белгийските ни приятели, тъй като идеята е да се редуваме да домакинстваме на Пол Рикар и Спа. А на нас стартът ни е нужен, за да подпомогнем автомобилната си индустрия – обясни министърът.

В момента договорът на Спа-Франкоршамп се подновява година за година и това спъвало в известна степен нещата. Дуйо обаче е категоричен, че този въпрос трябва да бъде решен между белгийците и Екълстоун. Надпреварата на дългата малко над 7 км класическа писта има проблеми от десетилетия по различни причини, макар че е един от най-обичаните и от пилоти, и от фенове старт.

Наскоро самият Бърни пък заяви, че му се иска повече европейски писти да си сменят домакинството, като според него Франция и Белгия са един добър вариант. След това той притисна организаторите в Австралия с изявлението, че не би се поколебал да ги извади от календара, защото има достатъчно кандидати да провеждат състезания от Формула 1.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.