Начало Други Френцен, Верстапен, Щук и Шварц подгряват индивидуалната надпревара на ROC

Френцен, Верстапен, Щук и Шварц подгряват индивидуалната надпревара на ROC

36
0
Race of Champions,Състезание на шампионите

Специална надпревара – ROC Legends – ще предшества реалното Състезание на шампионите тази година. Събитието ще се проведе на 3-4 декември в Дюселдорф на стадион Еспри Арина.

В конкретното бягане пък ще участват бившите пилоти от F1 Хайнц-Харалд Френцен, Йос Верстапен и Ханс-Йоахим Щук заедно с рали легендата Армин Шварц. То ще е през втория ден – преди индивидуалната надпревара в програмата. Всеки от пилотите ще се състезава срещу другите преди двамата с най-добри времена да се изправят един срещу друг на финала.

И четиримата пилоти не са спирали да тренират и карат, а надпреварата помежду им ще е допълнителен бонус за зрителите както на стадиона, така и пред телевизионните екрани.

Забавлявах се страхотно на предишното издание на ROC Legends през 2009 г. в Португалия – сподели Френцен. – Сега точно се върнах в Германия и събитието ще ми даде фантастичен шанс да се състезавам пред семейството и приятелите си. Всъщност аз направо си виждам Еспри Арина от нас!

За Верстапен появата му на Състезанието на шампионите ще е първа, но любимият пилот не само на холандските фенове също няма търпение да кара там.

Потвърдените до момента състезатели за редовната надпревара са Михаел Шумахер, Дженсън Бътън, Анди Приол, Матиас Екстрьом и Себастиан Фетел.