Начало Formula E News Фрийнс: Надпреварата в Париж бе едно от най-трудните състезания в кариерата ми

Фрийнс: Надпреварата в Париж бе едно от най-трудните състезания в кариерата ми

95
0
Робин Фрийнс
снимка: Формула Е

Робин Фрийнс спечели първа победа във Формула Е и оглави генералното класиране при пилотите в шампионата, макар и само с точка аванс пред Андре Лотерер. Освен това той бе осмият пилот с успех в 8 проведени старта.

27-годишният холандец стартира от трета позиция на грида, като състезанието започна със сейфти кар заради променливи метеорологични условия. Грешка на Оливър Роуланд му позволи да излезе втори. След това направи успешна маневра в десети завой спрямо Себастиен Буеми и поведе в надпреварата. От там нататък нещата преминаха сравнително гладко за Фрийнс въпреки четири периода с жълти знамена и кола за сигурност.

Робин Фрийнс
снимка: Формула Е

„Това бе едно от най-трудните състезания в кариерата ми, но крайният резултат е страхотен!”, каза Фрийнс

„Карахме в много сложни условия, пързаляше се, а когато си начело, просто не знаеш какво да очакваш. Смятах, че съм по-бърз от Буеми и успях да изляза напред на доста ранен етап, но след това не ми беше лесно. И все пак – невероятен резултат за отбора!”

Надпреварата не бе толкова удовлетворяваща за Сам Бърд. Той стигна позиция в точките преди да се окаже замесен в инцидент с Жером д’Амброзио. Бърд отново трябваше да си пробива път напред, спечели доста места и в крайна сметка финишира 11-и.

„Това състезание бе крайно разочароващо за мен, но се радвам страшно много за Робин – той заслужи победата. Мен ме удариха в трети завой, което ме прати в дъното на колоната и извън точките. Жалко, че имаше толкова инциденти, но предполагам, че е било интересно за гледане”, сподели Бърд.

Управляващият директор на Върджин Рейсинг Силвен Филипи се радваше неимоверно на успеха в домашния за него старт от Формула Е.

„За мен като парижанин това постижение носи невероятно чувство! Отборът ни свърши великолепна работа”, каза той.