Начало Лайфстайл ФУЛЧАРДЖЪР България е победител в конкурса Най-зелените компании в България 2010

ФУЛЧАРДЖЪР България е победител в конкурса Най-зелените компании в България 2010

241
0
Fullcharger Bulgaria

ФУЛЧАРДЖЪР България спечели първа награда в престижния конкурс Най-зелените компании в България 2010 в категория Автоиндустрия, транспорт и телекомуникации. Наградата бе връчена на Весела Шаранкова, изпълнителен директор на компанията, на специална церемония на 30 юни в София.
ФУЛЧАРДЖЪР България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.
„Връчването на приза „Най-зелена компания на България“ в категория Автоиндустрия, транспорт и телекомуникации е голяма чест за ФУЛЧАРДЖЪР България. Приемам тази награда от името на всички компании,които работят за каузата Електромобилите да станат основно транспортно средство в България“, сподели Весела Шаранкова.
ФУЛЧАРДЖЪР България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж. FULLCHARGER оперира в държавите от цяла Южна Европа в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване. Целта на компанията е да предостави на крайния потребител надеждна и оптимизирана мрежа от станции за презареждане на батерията на неговия електромобил.
FULLCHARGER International работи в тясно партньорство с 365 / Coulomb Technologies – водещ производител на зарядни станции, разработващ мрежовия софтуер, който днес е най-модерната технология от този тип в света, с над 1500 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 120 града в 27 страни по света. Освен България, плановете за развитие на мрежата на FULLCHARGER International включват Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2011 г.
ФУЛЧАРДЖЪР България е член на Индустриален клъстер Електромобили и активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.