Начало Автомобили Fulda си поръча купе Maybach

Fulda си поръча купе Maybach

81
0

Производителят на автомобилни гуми, германската компания Fulda, предприе необикновен и скъпоструващ рекламен ход. По нейна поръчка е изработено в единствен екземпляр гигантско спортно купе Maybach Exelero. Двуместния автомобил има огромни размери – с дължината си от 5,89 м и междуосието от 3,39 м. той превъзхожда лимузината Maybach 57, а широчината му от 2,14 м е по-голяма дори от тази на Hummer H2. Автомобилът е предназначен за реклама на новия модел гуми на марката Fulda Carat Exelerо. Но с тях няма да бъдат „обувани” автомобилите Maybach – тези висококачествени гуми са предназначени за спортни автомобили от класа на Ferrari или Porsche.

Но изборът на рекламния носител си има история – през 30-те години на миналия век специално за Fuldа е построено аеродинамично купе, базирано на автомобил Maybach SW 38, което е използвано за тестове на гуми с висока скорост. И в наши дни, след като марката Maybach бе възродена, маркетолозите решиха да повторят опита от миналия век.

Обликът на новото купе е създаван явно със заемки то миналото. Но затова пък пълнежът е напълно съвременна – двигателят V12 снабден с два турбокомпресора достига мощност от 700 к.с., докато огромния въртящ момент от 1020 Nm е наличен още при 2500 об/мин. С този агрегат купето, тежащо 2260 кг. е в състояние да се ускори до 350 км/ч. Което със сигурност ще се отрази и на апетита му – не случайно резервоарът на Maybach Exelero е с обем 110 литра.