Начало Картинг Георги Димитров 3-и след първия кръг от Евросериите в X30 Junior

Георги Димитров 3-и след първия кръг от Евросериите в X30 Junior

93
0

Георги Димитров завърши на 3-о място в общото класиране в първия кръг на Европейските серии по картинг в своя клас X30 Junior, който се проведе миналия уикенд на пистата Салбрис във Франция. В класа взеха участие 51 състезатели от цяла Европа.

В първия ден от тренировките Георги показа доста добри постижения , като на квалификацията в петък постигна най-добро време – 1:01.661 мин, което го постави на полпозишън за квалификационните състезания в събота.

В първото от квалификационните състезания той завърши 3-и, но през цялото време двигателят губеше мощност на правата. На второто състезание не можа да запали и се наложи смяна с резервен мотор. На последното квалификационно състезание завърши 5-и, което го постави на 18-а позиция за полуфинала в неделя.

Стартирайки 18-и в полуфинала, за 11 обиколки българският пилот успя да завърши 5-и с втора най-добра обиколка по време на състезанието от всички пилоти.

Финалът се състоеше от 14 обиколки. В 6-ата пред Димитров стана катастрофа, което го забави. Все пак той успя да я избегне и завърши на 4-о място, което му отреди 3-а позиция в крайното класиране за уикенда и в шампионата.