Начало Други Григор Григоров получи купата за титлата си във V1 Challenge Bulgaria

Григор Григоров получи купата за титлата си във V1 Challenge Bulgaria

61
0

Григор Григоров е вторият носител на титлата в шампионата с автомобили Volkicars  – V1 Challenge Bulgaria. Той спечели трофея през 2015 г., а вчера, на специална церемония той получи своето отличие. Купи взеха и неговите подгласници – Гюлхюсеин Абдулаев и Симеон Донов, съответно 2-и и 3-и в шампионата.

Гришата направи шеметна кариера в марковия шампионат. В края на 2014 г. участва като гост пилот в последния кръг в София и го спечели. Миналата 2015 година стартира в пълен сезон и стана шампион. Блестящ прогрес за младия пилот. Григоров  изрази благодарности към организаторите, всички партньори на шампионата, пиар екипът и медиите. Той каза: „Спортът в момента се намира в много трудно положение. Без спонсори и екип като този на V1 Challenge Bulgaria и без сериозни конкуренти, каквито виждам в лицето на Симеон Донов и всички останали момчета, които се включиха в надпреварата – такъв проект няма как да стане реалност.“

На церемонията присъстваха всички пилоти, взели участие в надпреварата, както и партньори на организаторите на шампионата. Официален гост на събитието беше Махир Джафаров, съветник в посолството на Република Азербайджан, който прие почетната купа за второ място в шампионата, отредена на азербайджанеца Гюлхюсеин Абдулаев, който не успя да стане част от събитието поради усилени тестове за Формула 3 във Валенсия.