Начало Moto News Гай Мартин с Triumph Infor Rocket Streamliner постигна рекорд от 441,28 км/ч

Гай Мартин с Triumph Infor Rocket Streamliner постигна рекорд от 441,28 км/ч

67
0

Мотоциклетът Triumph Infor Rocket Streamliner стана най-бързият Triumph, който постигна скорост от 441,28 км/ч (274.2 м/ч) на Соленото езеро в Бонвил на 8 август. Мотоциклетът, пилотиран от легендата на ТТ на остров Ман Гай Мартинq счупи предишния официален рекорд на Triumph от  395,36 км/ч или 245.667 м/ч, както и неофициалния, отново на Triumph – 424,87 км/ч (264 м/ч), и двата поставени от Боб Лепан с прототипа Gyronaut X-1.

Близо до перфектните условия бяха в последния ден от престоя на екипа от цяла седмица тренировки на отбора. След като няколко пъти бяха правени успешни опити на солта, покрила Бонвил, в последния ден Triumph Infor Rocket Streamliner постигна рекордната скорост. След 8.30 ч местно време, Гай Мартин и отбора направи първият опит за деня. След стабилен старт Мартин ускори машината до зашеметяващите 441,28 км/ч. и пренаписа историята на Triumph в това начинание. Само след маркера от 2 мили, Мартин направи контролирано спиране в близост до базовия лагер на тима и го поздравиха с новината, че е счупил 46-годишния рекорд на Triumph.

Рекордът е още едно доказателство за нарастващото умение на Мартин върху солта и амбициите му да подобри рекорда на земя на две колела. През цялата седмица Мартин продължи да впечатлява всеки в екипа със скоростта, който той успяваше да постигне с Triumph Infor Rocket Streamliner. Всеки път, когато Мартин бе в кокпита, той бе в състояние да постигне целите, поставени от шефа на тима и дизайнера на Triumph Infor Rocket Streamliner – Мат Марксталър.

Triumph Infor Rocket Streamliner е с конструкция от въглероден кевларен монокок, с два турбо двигателя Triumph Rocket III, които произвеждат комбинирано 1000 к.с. при 9000 об/мин., а горивото е метанол.  Мотоциклетът е с дължина 7772,4 мм, широчина 609,6 мм и височина 914,4 мм.