Начало Картинг Гърков, Димитров, Генов, Младенов и Бонева с победи за Купата в Хасково

Гърков, Димитров, Генов, Младенов и Бонева с победи за Купата в Хасково

211
0

При слънчево и много топло време за сезона този уикенд в Хасково се състоя състезанието за Купа Гърков, което постави началото на активния сезон в професионалния картинг у нас. Надпреварата премина при много добра организация от страна на Гърков Картинг Клуб и предложи интересни битки в различните класове.

В кралския клас KZ убедителна победа взе Любомир Гърков. Той спечели и 4-те състезателни манша за двата дни. Зад него обаче вреше и кипеше. Пилотът с най-добра скорост бе Христо Искилиев, но нямаше шанс. В 3-ия манш той получи технически проблем и отпадна, а в 4-ия загуби много позиции в началото и стигна само до 4-ото място за състезанието.

Първите трима в KZ

За призовите места се бориха Цанко Цанков и Цветан Делчев, които водиха оспорвана битка в 4-ия манш днес. Цанков задържа 2-ото място в него и зае тази позиция в общото подреждане пред Делчев. Искилиев пък завърши с равни точки с Ники Арабаджиев, като предимство му даде по-челното класиране в квалификацията.

Специална награда получи Иво Симеонов, който участва за първи път в официално състезание след повече от 30 години. Той завърши 3 от 4-те манша, като имаше много прилично темпо. В началото на 4-ия манш днес пилотът от Велико Търново дори се движеше на 4-а позиция.

Първият и вторият в OK Junior

Пилотите в класовете OK Junior и Senior караха в обща група заради по-малката бройка.

Победата в първия бе за местния пилот Кристиян Димитров, който бе първи и в общото класиране. Втори в класа е Йосиф Тошков.

Втори в общото и първи за клас Сениор стана Калоян Генов, който караше за първи път с новия си мотор в новия за него клас. След пилота от Костенец се наредиха Димитър Данчев и Атанас Милинич.

Най-бързите в категория Senior

В клас Mini 4 успеха в 4-те манша записа Христо Младенов. Зад него борба за втората позиция водеха Деан Дамянов и Георги Илиев с променил успех. В крайна сметка с 4 точки повече Дамянов зае 2-ото място след класиране на тази позиция в решителния 4-и манш. Силвия Станчева остана 4-а.

Почетната стълбичка в Mini

При най-малките в Mini BG също имахме убедителен победител. Това бе Мартина Бонева, която също спечели и 4-те манша. В последния 4-и днес, тя завърши 2-а, но след наказание на първия Стоян Драганов от 10 секунди бе класирана първа. Санкцията дойде за удар именно срещу Бонева. Драганов завърши втори в общото класиране пред Емил Стойков и Добромир Дончев.

Подиумът в Mini BG

Всички резултати от уикенда можете да видите на:

https://speedhive.mylaps.com/Events/1960168

Първият кръг от новия сезон на БФК е след 2 седмици на обновената писта във Враца.