Начало Картинг Манолов и Виктор Николов с победи в 5-ия кръг на Лаута

Манолов и Виктор Николов с победи в 5-ия кръг на Лаута

257
0

Миналата неделя се проведе 5-ият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута“. При хубаво за сезона време и много добра организация пилотите показаха умения и водиха здрави битки. Състезателите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior (до 14 години) и Sprint (над 14 г.).

15 пилота премериха сили в състезанието Sprint Cup.Пистата вече разполага с голям брой картинги,което позволи на пилотите да карат в една гонка. В първия манш първи стартира Венцислав Василев, като пилотът с първо участие за сезона и най-малко точки.

Той обаче случи на по-бавен карт и трябваше да се защитава. В крайна сметка той завърши 6-и, а победител стана Мартин Манолов, следван от Георги Ванков и Атанас Милинич.

Подиумът в клас Sprint

Във втория пилотите стартираха от позициите, на които са завършили в първия и караха в обратна посока. Поведе Манолов пред Ванков. Василев успя да излезе на 3-а позиция.

Двамата отпред имаха аванс, но в един момент те започнаха битка за лидерството и бяха настигнати от 3-ия Венцислав. Последният се опита да изпревари Ванков, но не успя и пилотите завършиха в този ред с минимални помежду си разлики. В общото класиране първи стана Манолов, който направи най-бързата обиколка, следван от Ванков и Василев.

Призьорите в категория Junior

В клас Junior Cup 11 деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. Четири от тях направиха и дебюта си на любителски състезания. Убедителна крайна победа взе Виктор Николов, който спечели и 3-те манша.

Николов направи и най-бързата обиколка, а с две втори места в първите 2 състезания до него се нареди Петър Шингов. Трети се нареди Цветелин Цонев с 3-и места в полуфинала и суперфинала.

Четвъртата позиция зае Илиян Янков, следван от Габриел Александров, Кристиян Иванов, Денислав Кузев, Ради Воденичаров, Никола Георгиев, Никола Рангелов и Ален Ибрям.