Начало MotoGP News GasGas е готов за първия си сезон в MotoGP

GasGas е готов за първия си сезон в MotoGP

194
0
GasGas Factory Racing Tech3
снимка, GasGas

GasGas е готов за първия си сезон в MotoGP. Испанският производител ще участва в най-високия клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ заедно с отбора на Tech 3. Пилотите на GasGas Factory Racing Tech3 ще бъдат Пол Еспаргаро и Аугусто Фернандес.

Ребрандираният отбор на Gas Gas Factory Racing Tech3 се появи за първи път на пистата по време на тестовете във Валенсия през ноември миналата година. След това екипът участва и в предсезонните тестове в Малайзия през февруари.

GasGas представи разцветката на своята машина преди два дни в Барселона. Макар да носи името на испанския производител, отборът на Ерве Поншарел ще продължава да използва мотори КТМ RC16. Австрийският производител реши да ребрандира сателитния си тим и да промотира една от марките в своята група

GasGas ще разчита на сериозния опит на Пол Еспаргаро. 31-годишният испанец започва десетия си сезон в MotoGP. През този период той има записани 8 подиума и 3 ползпозишъна в кралския клас. Преди да се присъедини към GasGas, Еспаргаро караше машини на Ямаха, КТМ и Хонда. Сега испанецът се връща в Tech3 след като бе част от тима от 2014 до 2016 г.

„Чувствам се сякаш се връщам към корените си. Радвам се отново да се присъединя към Tech3 и да карам за новата марка GASGAS. Всички в този отбор са приятелки настроени и наистина трудолюбиви. Вярвам, че ако се борим и натискаме заедно като екип, ще бъдем близо до върха“, сподели Еспаргаро.

„Потенциалът на този мотоциклет е голям. Със сигурност ни предстои много работа, защото нивото в MotoGP в момента е толкова високо. Въпреки това смятам, че да се доближим до лидерите.“

„Във Валенсия на първия тест усетих ДНК-то на мотора. Когато то съвпада със собственото ти ДНК, се чувстваш толкова добре! Вярвам, че мотоциклетът е почти готов да се бори за нещо наистина голямо тази година“, добави пилотът на GasGas Factory Racing Tech3.

Еспаргаро ще си партнира с Аугусто Фернандес. 25-годишният испанец спечели титлата в клас Moto2 през 2022 г. Сега той получи заслужено повишение. Фернандес ще бъде единственият новобранец през сезон 2023 в MotoGP

„Влизам в MotoGP със самочувствието на световен шампион. Честно казано не знам какво да очаквам по отношение на позицията, на която ще се намирам. Очаквам с нетърпение да бъда конкурентоспособен и да се опитам да участвам в борбата за по-предни позиции заедно със съотборника ми“, каза Фернандес.

„Изправен съм пред най-важната година в кариерата си. Знам, че трябва да бъда доста търпелив. Сега откривам всичко, което означава да си заводски пилот от MotoGP. Хубаво да видиш колко много хора имаш зад гърба си- цялата фабрика, която чака теб и твоите резултати. Гран при на Португалия ще бъде скоро. Аз наистина я очаквам с нетърпение. Дебютът ми в MotoGP е като сбъдната мечта. Честно казано, нямам търпение да започна първата си кампания с GasGas“, добави испанецът.

„Аз съм в MotoGP съм от доста време и съм преживял толкова много. Въпреки всичко смятам, че сезон винаги е много вълнуващ. Да го направя с GASGAS означава много за мен, защото следя тази марка от самото ѝ начало“, каза директорът на GasGas Factory Racing Tech3 Ерве Поншарел.

„Винаги сме вярвали, че опитът и младостта са добра комбинация. Сигурен съм, че Поле щастлив да се върне, както и това, че Аугусто е с нас. Винаги е перфектно да приемеш пилот-новобранец, който е световен шампион в Moto2. Много съм щастлив и горд с този факт. Сега с нетърпение очакваме да създадем положителни червени вибрации.“

Пол Еспаргаро и Аугусто Фернандес, GasGas
Пол Еспаргаро и Аугусто Фернандес. снимка GasGas