Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гашо: Кариерата на Шумахер можеше да се развие другояче, ако не ме...

Гашо: Кариерата на Шумахер можеше да се развие другояче, ако не ме бяха хвърлили в затвора

263
0
Бертран Гашо

Името на Бертран Гашо е най-известно за голяма част от феновете на Формула 1 с факта, че Михаел Шумахер заема неговото място в Джордан и дебютира в Гран при в Белгия през 1991 г. Белгийският пилот е арестуван за нападение на таксиметров шофьор в Лондон и това дава шанс на младия тогава германеца да демонстрира таланта си.

Днес немецът е седемкратен световен шампион в F1 и покрай празнуването на 20 години от първата му надпревара историята на Гашо бе преразказвана безброй пъти. Нищо не може да се сравни обаче със споделеното лично от белгиеца.

Историята с таксито се случи през декември (1990 г. – б.р.) – обяснява той пред немския Билд ам Зонтаг. – 8 месеца по-късно, през август 1991 г., отидох на съд. Адвокатите ми казаха, че няма нищо тревожно.

Оказва се обаче, че британският съдия далеч не е на същото мнение. Не го трогва фактът, че делото се гледа седмица преди старта в Белгия – домашен за състезателя и поради тази причина особено важен.

Бях опасен за английското население! Осем месеца след случилото се! Осъдиха ме на две години затвор, трябваше да излежа два месеца. И тъй като газът се смята за оръжие, ме сложиха в килия заедно с убиец. Така че просто моят лош късмет се оказа добър за Михаел, който е страхотен човек. Кариерата му обаче можеше да се развие по съвсем различен начин, ако не ме бяха хвърлили в затвора – разказва днес Бертран.