Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гаскойн: Мислехме си, че Ферари са си взели поука

Гаскойн: Мислехме си, че Ферари са си взели поука

32
0

Техническият директор на тима на Лотус – Майк Гаскойн, заяви, че е бил шокиран, след разместването на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо вчера, тъй като си е мислел, че тимът вече „си е взел поука“ от Гран при на Австрия през 2002-ра година, когато общо взето същото направиха Рубенс Барикело и Михаел Шумахер.

„Мисля, че от моя гледна точка се посмяхме добре с това, всички на питуола се развеселихме, защото знаехме какво предстои.

Мисля, че всички ние правим подобни неща, но може би не толкова явно и не толкова рано през сезона.

В Турция например видяхме страхотно състезание между пилоти, особено между Дженсън Бътън и Люис Хамилтън. Това им бе позволено, защото тимове като Макларън и Уилямс винаги са го позволявали и са губели шампионати заради това.

За Ферари обаче можем да кажем, че винаги са били цинични в това отношение и все още са, но мисля, че те можеха да се справят с това много по-добре, защото всички ползваме подобни кодови думи и всички вземаме решения, но това просто не се прави толкова глупаво.

Къде се слага чертата? Кога можеш да кажеш, че вече е дошъл правилният момент от сезона, за да дадеш приоритет на единия си пилот или не? Това е нещо наистина много трудно.

Резултатът в крайна сметка е, че всички мислят, че класирането бе манипулирано и всички бяха лишени от това да гледат един страхотен финал на едно състезание и мисля, че Ф1 трябва да обърне внимание на това.

Това, което се случваше преди 2002-ра бе просто толкова крещящо, но и това сега не бе по-малко крещящо, с тази разлика, че не бе направено в края на сезона. Мислехме си, че Ферари са се поучили от това, но очевидно не са“, смята Гаскойн.