Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли доволен от представянето на Алфа Таури през този сезон

Гасли доволен от представянето на Алфа Таури през този сезон

637
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли сподели задоволство от представянето на Алфа Таури през този сезон. Французинът стартира и завърши на шеста позиция в Гран при на Саудитска Арабия, като успя да изпревари пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц.  

Oт началото на кампанията Гасли има само три завършвания извън точките и едно качване на подиума. В момента той се намира на девето място в класирането при пилотите с актив от 100 точки. При конструкторите италианците водеха битка с Алпин, но заради лошото представяне в Катар практически бяха победени от французите. Въпреки това имат голям аванс пред Астън Мартин, което ги бетонира на шестото място в конструкторския шампионат.

‘Аз съм много щастлив. Шесто място при конструкторите и спечелени 100 точки от мен. Това беше целта, която си поставихме. Годината бе добра за нас и съм наистина доволен от направения прогрес“, сподели Гасли.

Дебютното посещение на Формула 1 на високоскоростната писта в Джеда е било доста тежко според Пиер. Той обясни, че най-трудно ми е било да бъде фокусиран в наситеното с екшън състезание.

„Състезанието наистина беше много наситено със събития. Най-голямото предизвикателство беше да остана напълно фокусиран. Имаше червени знамена, виртуални коли за сигурност и инциденти, които много отвличат вниманието. Тази писта е много бърза, така че фокусът бе много интензивен. Мисля, че се справихме много добре. Темпото ни не бе фантастично. По някаква причина бяхме доста бавни на правите. Въпреки това постигнахме страхотен резултат“, обобщи Пиер Гасли.


Състезателният ден не беше много добър за съотборника на Гасли Юки Цунода. Японският пилот потегли осми, но финишира предпоследен след като се сблъска със Себастиан Фетел в 22-рата обиколка. Новобранецът получи наказание от пет секунди и поднесе своите извинения на четирикратния световен шампион след надпреварата.