Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли и Джовинаци с наказания в решетката

Гасли и Джовинаци с наказания в решетката

1316
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Спас Генев

Пиер Гасли и Антонио Джовинаци получиха наказания от по 3 места на стартовата решетка за Гран при на Монако за блокиране на други пилоти по време на квалификацията.

Пилотът на Ред Бул задържа Ромен Грожан във 2-ата част, след което французинът изрази бурно недоволството си по радиото. Той отпадна след 2-ия сегмент, като бе блокиран в подхода за завой 4.

Така Гасли вместо 5-и, ще потегли 8-и. Според Грожан, от тима не са предупредили Пиер за това, че Ромен е в бърза обиколка и го доближава. И за случилото се вина носи изцяло екипът на Ред Бул.

Джовинаци пък бе санкциониран с 3 позиции на грида заради това, че е задържал Нико Хюлкенберг в бърза обиколка в първата част на квалификацията. Това се случи на завоя Раскас.

Стюардите установиха, че пилотът на Алфа Ромео доста късно е бил информиран от тима за идващия Хюлкенберг. Но те са преценили, че все пак италианецът е имал време да освободи място за Нико.

След санкцията Джовинаци ще стартира 18-и вместо 15-и. Така тази позиция ще бъде заета от Шарл Льоклер, който се класира едва 16-и след стратегическа грешка на тима на Ферари.