Начало Избрани Гасли: Имахме шанс да се класираме на пето място, но го пропиляхме,...

Гасли: Имахме шанс да се класираме на пето място, но го пропиляхме, защото влязохме в бокса прекалено рано

613
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли остана много ядосан от действията на Алфа Таури по време на състезанието по улиците на Сингапур. Според французина, екипът от Фаенца е изпуснал потенциално класиране на пета позиция заради объркана стратегия.

Гасли потегли на седма позиция на мократа писта Марина Бей и се движеше пред Рикиардо и състезателите на Астън Мартин. 26-годишният пилот бе извикан в бокса в 34-тата обиколка и премина към използването на средно твърди гуми на Пирели. Малко след това на пистата излезе кола за сигурност заради удара на съотборника му Юки Цунода. Това позволи на Рикиардо, Фетел и Строл да направят безплатен бокса и да се върнат пред Гасли.

Пилотът на Алфа Таури разкритикува решението на неговия екип да го извика в бокса по-рано от очакваното. В крайна сметка французинът спечели само една точка, което не бе задоволителен резултат за него.

„Имахме шанс да се класираме на пето място, но го пропиляхме, защото влязохме в бокса прекалено рано“, сподели Гасли.

„Нямаше никаква комуникация и диалог с отбора. Не разбирам защо се получи така. Честно казано рискувахме в най-неподходящия момент. Влязохме в бокса, докато всички останаха на пистата. В крайна сметка ни изпревариха четири автомобила.“

„Даниел беше много далеч от нас. Трябваше да останем повече време на пистата и да се борим. Деветте точки, които загубихме, бяха толкова важни. В момента съм както ядосан, така и тъжен. Също така не съм доволен от представянето си в Сингапур.“

Гасли вярва, че екипът на Алфа Таури е пропуснал възможността да се доближи до Алфа Ромеи. Вместо това дъщерния тим на Ред Бул се срина до деветото място при конструкторите тъй като бе изпреварен от Астън Мартин.

„Искам да кажа, че се намирахме в отлична позиция. Движехме се пред основните си съперници на писта Марина Бей. Всички знаят колко трудни са изпреварванията там. Не виждах смисъл да се предприемат такива рискове. Всъщност ние подарихме позиции на Рикиардо и пилотите на Астън Мартин. Едва ли ще имаме друга възможност да се борим за петото място. Тази година това се случи веднъж на 18 състезания. Сега сме наистина разочаровани, защото натискахме много, много здраво и просто не направихме правилния избор на стратегия“, допълни Пиер Гасли.

Другият пилот на Алфа Таури Юки Цунода също бе близо до топ 10. Японецът допусна грешка и се удари в стената на завой №10. Инцидентът доведе до появата на кола за сигурност, от която се възползваха съперниците на Гасли.

„Условията вчера бяха наистина измамни. Беше доста трудно да се прецени преминаването от интермедии към сликове. Направихме ранно спиране, което означаваше, че е много трудно да се кара. Започнахме да печелим време, така че нещата изглеждаха положително. За съжаление, направих грешка, тъй като погрешно прецених точката на спиране на завой №10. Просто пренесох твърде много скорост в завоя и се забих в стената. Сега съм много разочарован от себе си. Сега ще обмисля този уикенд и ще се подготвя за домашното си състезание тази седмица. Нямам търпение да съм зад волана на болид от F1 на пистата Сузука“, каза Цунода.