Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли имал сериозни проблеми с гумите и трафика

Гасли имал сериозни проблеми с гумите и трафика

964
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Ларс Барън/Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли обясни, че е имал трудности с това да изпревари по-бавни коли пред него в началото на състезанието в Австрия. А след спиранията в бокса французинът е имал сериозни проблеми с износването на гумите.

Затова в крайна сметка той остана едва 7-и, като бе затворен с 1 обиколка от съотборника си Макс Верстапен, който спечели състезанието.

Това беше поредното неубедително представяне на Пиер този сезон. В началото на миналата седмица се появиха слухове, че Гасли може да бъде заменен от Дани Квят в близко бъдеще. Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко отхвърли тези спекулации, като каза, че в тима планират Гасли да кара за Ред Бул до края на сезона.

„В началото имах трудности с трафика. Прекарах много време зад други по-бавни коли, обясни Гасли. – Не можех да изпреваря Кими Райконен. Колкото по-горещо ставаше на пистата, толкова по-трудно бе за мен. След спирането ми в бокса натиснах твърде много и разруших гумите си.

По тях се образуваха мехури, като контролирането на износването на гумите от моя страна не беше най-доброто. Нужно е да се поуча от грешките си. В спорта ни трябва да правиш по-малко такива. Трябва да разбереш това и да не ги повтаряш повече.“

Според Гасли представянето му в тренировките и квалификацията се е подобрило като цяло спрямо предишните състезания. Но напредъкът не е бил толкова голям, колкото той би желал.