Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли не очаквал да води битка с Люис Хамилтън

Гасли не очаквал да води битка с Люис Хамилтън

3231
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли не е очаквал да води битка с Люис Хамилтън. Двамата състезатели имаха интересен двубой по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Във връзка с това пилотът на Алфа Таури е оптимист относно изравняването на силите в F1.

Основната цел на новите правила на Формула 1 беше да се създаде ново поколение автомобили с граунд ефект. Това нововъведение намалява до минимум количеството мръсен въздух, който се върти в спиралата зад автомобила. По този начин се позволява на пилотите да се следват по-близо един до друг в завоите. 

Гасли призна, че не е очаквал да се бори с Хамилтън по този начин. Въпреки това той е обнадежден и смята, че промените са били към по-добро.

Бях доста изненадан, че се борих с Люис в продължение на няколко обиколки. Беше много забавно, каза Гасли.

„Имах голям интерес да го следвам и да получа някакви данни и усещания за колата. Смятам, че ситуацията очевидно е по-добра от миналата година, което ме прави доста оптимистично настроен по отношение на състезанията през този сезон.

Знаем, че имаме доста работа, за да подобрим представянето и баланса на автомобила.“

Въпреки всичките новости по своя автомобил, Хамилтън и Мерцедес изпитваха сериозни затруднения по време на втория предсезонен тест в Бахрейн. Британецът заяви, че в момента Мерцедес има още много работа за вършене и едва ли в състояние да се бори за победи в състезанията.“

Ясно се виждаше, че и Люис се бореше със своя болид, каза Гасли.

Трябва да свършим още малко работа, ако искаме да се борим близо до върха. Това е само един тест, в който проучваме как да извлечем най-доброто от автомобила.“

„Обиколките бяха доста интересни. Получи се много интересна битка. Надявам се на такива съперничества във всяко едно състезание от новия сезон“, завърши Пиер Гасли.