Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Макларън и Алпин са много по-бързи от нас

Гасли: Макларън и Алпин са много по-бързи от нас

477
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли продължи негативната си серия, започнала от Канада. Пилотът на Алфа Таури финишира на 12-та позиция в Гран при на Унгария след като потегли от бокса заради използване на нова задвижваща система на Хонда.

Въпреки всичките подобрения в последните стартове, Алфа Таури все още изостава от екипите в горната част на средата на колоната. Отборът от Фаенца продължава да се намира на осма позиция при конструкторите с актив от само 27 точки. Гасли смята, че болидът Алфа Таури все още няма достатъчно скорост, за да се бори за точки.

Трябва да кажа, че съм доволен от вчерашния ден. Стартирането от бокса никога не е лесно. Успяхме да стигне до 12-та позиция. Бяха направени някои промени в настройките на автомобила за старта в питлейна, които показаха малко повече скорост и ни позволиха да направим някои добри движения“, сподели Гасли.

„Макларън и Алпин са много по-бързи от нас. Най-важното е да използваме предстоящите три седмици, за да извлечем повече от нашия пакет и да финишираме постоянно в точките. Познавам отлично отбора на Алфа Таури и знам на какво сме способни. Тъй като новите автомобили са трудни, ще ни трябва време, за да разберем как да извлечем най-доброто от тях“, добави пилотът на Алфа Таури.

Съотборникът на Гасли Юки Цунода имаше още по-лош късмет. Японецът се бореше с поведението на автомобила Алфа Таури АТ03 и се завъртя. В крайна сметка той завърши на 19-та позиция на Хунгароринг.

„Вчерашният ден беше наистина труден. През цялото време се борих с автомобила, тъй като нямах абсолютно никакво сцепление. Беше ми много трудно да го задържа на пистата и направих малка грешка, която доведе до завъртане. Изминалият уикенд не беше лесен. Трябва да прегледаме всички данни, за да разберем защо подобренията, които имаме, не се отплащат по начина, по който си мислехме. През лятната ваканция ще се пренастроим и ще се опитаме да се завърнем по-силни за втората половина на сезона“, сподели каза пилотът на Алфа Таури.

Вчера имахме разнопосочни успехи като отбор. Пиер Гасли изкара много силно състезание, стартирайки от питлейна. Той използва добре меките и средните смеси и се класира на 12-то място. За съжаление, Юки имаше далеч по-трудно състезание, след като се бореше със сцеплението и баланса във всеки стинт. Като цяло не беше доволен от своя автомобил. Въпреки че телеметрията беше добра, трябва да проведем разследване, за да стигнем до същината на проблема. Погледнато в по-широк план, въпреки че не постигнахме целта да се върнем към печеленето на точки тук, в Унгария, състезателното темпо, показано вчера, е положително. Ако имахме по-добра стартова позиция можехме потенциално да спечелим точки с Гасли, което е добър знак“, каза техническият директор на Алфа Таури Джоди Егинтън.

„Също толкова важно е и количеството информация, която бе събрана. В комбинация със следващите актуализации, се надяваме да се придвижим напред с още една стъпка. Сега ни предстои седмица в базата, в която ще се съсредоточим върху анализа на това събитие и подготовката за следващата Гран при, преди всички да се отправят на заслужена почивка преди втората половина на сезона, която всички очакваме с нетърпение.“