Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Наслаждавах се на битката с Ферари и Макларън

Гасли: Наслаждавах се на битката с Ферари и Макларън

1044
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли заяви, че много се е наслаждавал на битката с Ферари и Макларън през сезон 2021 в F1. Пилотът на Алфа Таури е изпитвал „различно вълнение“ докато се е борел със своите съперници, което е направило сезон 2021 по-приятен за него. 

Французинът завърши най-успешната кампания в своята кариера. Въпреки че не повтори успеха си от Монца 2020, Пиер спечели актив от 110 точки и се качи на подиума в Азербайджан. Също така той бе един от най-постоянните пилоти на стартовата решетка и водеше битка с Алпин при конструкторите. В състезанията бе основен съперник на пилотите на Макларън и Ферари.

В крайна сметка италианците загубиха борбата с френския тим и останаха на шеста позиция. Въпреки това Гасли заяви, че е доволен от представянето на екипа, въпреки неприятната разлика.

„Това, което постигнахме като отбор е невероятно, особено на фона на представянето ни предишните години. Наистина се гордея с момчетата от фабриката. Те показаха, че могат да се представят на високо ниво. Нямам търпение за старта на новия сезон“, сподели Гасли.

Френският състезател не е очаквал да подобри постижението си от миналата година и със сигурност не е смятал да бъде толкова напред в класирането.

„Наслаждавах се на битката с Ферари и Макларън. Харесаха ми всички 22 състезания. Беше ми много приятно да знам, че ще се боря за точки още от началото на състезателния уикенд. Борбата ми с тези отбори бе едно различно вълнение. Цялата година бе прекрасна и се надявам това да се повтори и през следващата“.

Алпин успяха да се отдалечат от Алфа Таури благодарение на подиума на Фернандо Алонсо и петото място на Окон в Катар. Също така Естебан спечели шокираща победа в Унгария, което допълнително спомогна за петото място в шампионата.

„Вярвам, че се справихме добре и можехме да завършим пети. За нещастие това не се случи. Горд съм с това, което постигнахме през сезон 2021. Да спечелиш 110 точки с кола на Алфа Таури не се случва често. Доволен съм от направения прогрес“.

„Догодина всичко ще бъде различно. Може да сме по-бързи или по-бавни. Но в края на деня съм просто щастлив да видя екипа да работи по този начин. Това ми дава големи надежди за 2022“, обясни Пиер Гасли.