Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Не беше особено вълнуващо, дори с DRS не можеше да се...

Гасли: Не беше особено вълнуващо, дори с DRS не можеше да се изпреварва

2348
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли бе доста спокоен и лишен от ентусиазъм след края на днешното състезание на пистата Имола. Французинът държа зад себе си Люис Хамилтън в огромна част от надпреварата без да му позволи да го изпревари. Италиански колеги го определиха за един от героите на деня, но той изобщо не бе доволен, че всъщност не спечели точки, завършвайки 12-ти.

„Да, двубоят с Люис вероятно беше единственото нещо, което се случи през цялото състезание“, каза Гасли.

„Той остана блокиран зад мен, а аз бях затворен зад Уилямс-а, а той пък – зад колата отпред. Беше просто влак. Дори с DRS не можех да настигна Уилямс-а“, обясни пилотът на Алфа Таури.

„Така че не беше особено вълнуващо състезание, всъщност доста разочароващо. Дори с DRS не можехме да се изпреварим и да променим реда си на движение“.

Гасли се съгласи, че новите автомобили наистина могат да се следват по-близо, но изпреварването си е все така трудно на писта като Имола

„Знаем, че направихме лоша квалификация. Когато стартираш отзад, винаги е изключително трудно. И мисля, че платихме цената този уикенд”, продължи французинът, който използва нов под и други подобрени детайли този уикенд.

На въпрос за битката с Люис днес той заяви, че всъщност не е било нито твърде трудно, нито чак толкова лесно.

„За негово съжаление той винаги се забива зад мен на пистите, където е изключително трудно да се изпреварва“, коментира още Пиер, връщайки се към двубоя им от миналата година в Монако. „Но аз бях толкова разочарован, колкото и той. Просто дори с DRS не можеше да се задминава.“

Юки Цунода бе супер щастлив за разлика от съотборника си, защото завърши седми и взе точки в домашната Гран при на Алфа Таури

„Много хора от фабриката гледаха днес от трибуните. Във всяка обиколка виждах флагове на Алфа Таури и това страшно ме надъхваше. Чувствам, че по този начин съм благодарил на всички, работещи толкова упорито за тима ни“, сподели японският пилот.