Начало Избрани Гасли: Не разбирам защо загубих толкова скорост в квалификацията

Гасли: Не разбирам защо загубих толкова скорост в квалификацията

372
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли определено бе разочарован от резултата си в квалификацията на Пол Рикар. Това е домашен уикенд за пилота на Алфа Таури, в който той дори не успя да прескочи първия сегмент от сесията.

Французинът даде 16-то време след изтичането на времето и остана под чертата. Все пак той ще потегли с две места по-напред заради наказанията на Сайнц и Магнусен. Гасли беше доволен от управлението на обновения си автомобил в петък и дори се прицели във влизане в Q3. В крайна сметка той остана озадачен от промяната, която усети при подновяването на домашния си състезателен уикенд в събота.

„Вчера всяка една обиколка имаше потенциал за топ 10, дори и да беше по-слаба с няколко десети. Вчера дадох всичко от себе си. Въпреки това бяхме доста далеч от влизане в топ 10.“

Затова в момента не разбирам нищо и мисля, че ни трябва още малко време с екипа, за да разгледаме всичко.“

Изключително съм разочарован, защото петъчният ден беше много, много обещаващ. От събота сутринта имам съвсем различно усещане за автомобила на Алфа Таури. В третата тренировка се борих много повече, отколкото очаквах. Просто се пързалях по трасето и не можах да постигна същото представяне.“

Квалификацията беше същата. Правих чисти обиколки, но просто се плъзгах много във всички нискоскоростни завои и просто нямах никакво сцепление. Не разбирам защо загубих толкова скорост в квалификацията.“

Гасли заяви, че е направил само малки промени в настройките на автомобила си от петък насам. „Ще се изненадам, ако това обясни защо загубихме пет десети през нощта.“

Състезателят на Алфа Таури едва не се завъртя в края на Q1, където не успя да премине напред.

Мислех, че съм спукал гума. Трябва да проверя с момчетата какво точно се е случило. Чувството не беше никак приятно. Просто трябва да седна с екипа и да прегледам всичко, за да разбера защо загубихме толкова много в сравнение с петък, добави Пиер Гасли.

От другата страна на гаража на Алфа Таури Юки Цунода успя да влезе в Q3. Японецът ще потегли осми в днешната Гран при на Франция, което бе огромна изненада за всички.

„Хубаво е да се върнем в Q3 след актуализациите. Това беше страхотна обиколка, която ми позволи да завърша на добра позиция. Успяхме да се върнем в топ 10, така че съм доста щастлив. Сега просто трябва да съберем всичко заедно за състезанието“, каза Цунода.

Очаквахме, че ще имаме трудности с адаптацията към новия автомобил. Първите две тренировки бяха предизвикателство. Заедно с инженерите, механиците и екипа успяхме да се върнем по-напред. Променихме подхода си към баланса на болида на Алфа Таури. Това веднага проработи добре и беше повратната точка за резултата в квалификацията. Всички във фабриката свършиха чудесна работа в средноскоростните завои. Въз основа на темпото ни в дълги серии с обиколки съм сигурен, че можем да постигнем добро представяне с новите актуализации, тъй като те помагат за гумите. Стремя се за бъда в зоната на точките. Стратегията ще бъде с едно или две спирания. Вярвам, че отборът ще вземе правилните решения в надпреварата на Пол Рикар“, добави пилотът на Алфа Таури.