Начало Избрани Гасли няма да повтаря грешките, които допусна в Ред Бул

Гасли няма да повтаря грешките, които допусна в Ред Бул

609
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли няма да повтаря грешките, които допусна в Ред Бул през 2019 г. Французинът заяви, че сега има напълно различен начин на мислене благодарение на всички поуки, които си е взел по време на неуспешния си престой в австрийския отбор.

Гасли се присъедини към Алпин в началото на 2023 г. 26-годишният състезател прекара повече от пет сезона в семейството на Ред Бул. Гасли направи дебюта си в F1 в Гран при на Малайзия 2017. След това той изкара още един сезон в отбора от Фаенца преди да получи повишение. За съжаление французинът така и не успя да се адаптира добре към болида на Ред Бул и нямаше отговор на темпото на Верстапен.

Гасли изкара само 12 състезания с Ред Бул преди да се върне обратно в Торо Росо. Французинът бе заменен с Алекс Албон. След това той остана още три сезона в екипа от Фаенца, който смени името си на Алфа Таури. Най-великият момент в кариерата на Гасли бе състезанието в Италия 2020 г. Тогава той записа първата си победа в F1 и общо втора за дъщерния тим на Ред Бул.

Гасли реши да напусне окончателно семейството на Ред Бул в края на миналата година. 26-годишният спортист получи разрешение да премине в Алпин на мястото на Фернандо Алонсо. Тази година той ще си партнира със своя връстник и сънародник Естебан Окон.

Гасли смята, че поуките от неуспешният му престой в Ред Бул ще му помогнат по време на предстоя в Алпин.

„Чувствам, че бях в Ред Бул преди цяла вечност. Оттогава се случиха толкова много неща в професионален и личен план“, сподели Гасли.

„Наистина имам чувството, че съм се развил във всички области. Спомням си когато дойдох в за първи път в Ред Бул.  Чувството, което имах тогава е коренно различно, отколкото когато преминах в Алпин. Сигурен съм, че подходът и начинът ми на мислене са напълно различни спрямо тези през 2019 г.“

„Имам много по-ясни идеи. Смятам, че в съзнанието ми по-скоро има яснота за това какво е необходимо, за да се представя, както и какво е необходимо, за да бъда конкурентоспособен“, каза пилотът на Алпин.

„[Искам] да използвам основно този опит, който натрупах с Алфа Таури в добри и лоши моменти. Също така ще използвам всички неща, който научих в Ред Бул, за да се възползвам максимално от тази възможност с Алпин.“

„Много по-уверен съм, че това ще бъде много успешен престой за мен. Не се съмнявам в това. Вярвам, че съм се развил изключително много през последните няколко години.“

Гасли направи първите си обиколки с кола на Алпин в следсезонния тест в Абу Даби. Това бе изключително важен момент за него като се има предвид ограничените изпитания преди началото на тазгодишната кампания.

Французинът каза, че се присъединява към Алпин с „много отворено съзнание“ и ще гледа да се адаптира възможно най-бързо във френския отбор.

„Със сигурност нямам толкова време да свикна с колата преди началото на сезона. Ще направя цялата необходима подготовка, която се изисква. Знам, че мога да се адаптирам бързо към отбора на Алпин“, каза Гасли.

„Правил съм това и в миналото. Просто трябва да съм наясно, че нещата може да са много различни. Но може и да не е така. Може веднага да започвам да се чувствам все едно съм си у дома. Разбира се, много важно е да дойда с отворено съзнание“, завърши пилотът на Алпин.

Алпин ще представи новия болид A523 на 16 февруари. Преди няколко дни френският отбор публикува кратък клип в социалните мрежи, където се чува звука на новия двигател на Рено.