Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли няма извинение за слабата си форма, твърди Марко

Гасли няма извинение за слабата си форма, твърди Марко

1369
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Ларс Барън/Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли няма извинение за слабата си форма в последно време. Това заяви главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко. В Австрия французинът остана едва 7-и, докато съотборникът му Макс Верстапен спечели състезанието. Холандецът затвори Пиер с една обиколка.

След надпреварата Пиер се оплака от проблеми с шасито. От тима направиха проверка, но не установиха по него да има повреди.

Затова според Марко Гасли няма извинение за колебливото си представяне в това състезание. А то е поредното такова за сезона.

Заради това се появиха слухове, че първо Гасли може да бъде заменен от Нико Хюлкенберг, а след това и такива, че на неговото място може да бъде сложен Дани Квят. Марко отрече тези спекулации, но каза, че Пиер трябва да подобри представянето си до лятната пауза.

„В Австрия Пиер нямаше същото предно крило като на Макс, тъй като не ни останаха такива след няколкото счупвания в тренировките, обясни Марко пред Motorsport-Total. – Но това не обяснява разликата между него и Верстапен.“

Според Марко французинът трябва да започне да постига резултати. А не да търси постоянно проблеми по колата. Но планът на тима е сега всички да подкрепят изцяло Гасли.