Начало Избрани Гасли призова феновете да зачитат личното пространство на пилотите

Гасли призова феновете да зачитат личното пространство на пилотите

578
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли е недоволен от поведението на феновете в Мексико. Според пилота на Алфа Таури, всички външни лица, които посещават падока, трябва да бъдат по-учтиви и да оставят на състезателите повече лично пространство.

По принцип падокът на F1 е специална зона, на която обикновено е забранено влизането на фенове. Въпреки това миналата седмица в Остин беше пълно с почитатели на спорта. Този на пистата Аутодромо Ерманос Родригес се разиграва абсолютно същата ситуация. В падока на световния шампионат има огромен брой фенове и хора, които не са представители на медиите, отборите или ръководството на спорта.

„Смятам, че е добре да се допускат хора в падока, но понякога имам чувството, че някои гости не зачитат пространството, от което се нуждаем““, сподели Гасли.

„Хората идваха в гаражите преди квалификацията и искат снимки, въпреки че дори не са от нашия отбор. Ние работим тук и когато можем отделяме време за феновете.“

„[Но] този уикенд не посмях да изляза от помещението за гости, защото в противен случай просто знаеш, че ще те нападнат. Понякога става доста напечено“, добави пилотът на Алфа Таури.

Тук в Мексико, пилотите са обкръжени от огромен поток от фенове, докато преминават през портите на падока или се придвижват от помещенията за гости към гаражите на своите отбор. Гасли отбеляза, че личната му чанта е била отворена както този уикенд, така и Остин. Пилотът на Алфа Таури призна, че изобщо не е усетил как се е случило подобно нещо.

26-годишният французин е бил разстроен от всички привърженици, които са преминали границата.

„Те отвориха чантата, с която пристигнах в болницата вчера сутринта. В нея беше паспортът ми, както и други важни документи. Честно казано аз дори не усетих това нещо.“

„Ясно е, че не го бях сторил аз или моят мениджър. Когато видя това, той веднага я затвори и ме предупреди. Абсолютно същото се случи и в Остин, когато излязох от падока“, обясни пилотът на Алфа Таури.

Гасли изрази подкрепа за евентуалното въвеждане на по-строги мерки за сигурност в падока. Този въпрос е бил повдигнат на брифинга на пилотите в петък.

„Просто имам чувството, че в момента никога не сме имали достатъчно добра сигурност в F1. Може би има нещо, което можем да направим по този въпрос.“.

„Но както казвам, винаги отделям максимално време на феновете. Не искаме да се стига до такива неприятно ситуации. Просто трябва намерим начин да направим всички щастливи.“

„Говорихме за това по време на брифинга на пилотите. Смятам, че е страхотно да виждаме как децата и хората наистина се наслаждават. От друга страна, може би трябва да намерим начин да ги накараме да разберат кога да идват при нас и кога да ни дадат малко повече пространство“, допълни Пиер Гасли.

Състезателят на Алфа Таури ще потегли от 14-то място в днешната Гран при на Мексико.


Междувременно местният герой Серхио Перес омаловажи притесненията на Гасли. Според него, това е отражение на страстта към F1, които имат неговите сънародници.

„Да, мексиканците са много темпераментни, но иначе са страхотни хора. Те никога няма да наранят никого“, категоричен е Перес. „Чудесно е да се види подобно нещо, защото в много други страни е забранено. Затова е хубаво F1 да се наслади малко на страстта на нашия народ“, добави пилотът на Ред Бул.