Начало Избрани Гасли: Резултатът от Сингапур беше много важен за отбора

Гасли: Резултатът от Сингапур беше много важен за отбора

641
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли завърши шести в Гран при на Сингапур. Пилотът на Алпин спечели ценни точки за френския отбор и успя да се възстанови от тежкия състезателен уикенд в Монца. Съотборникът на Гасли Естебан Окон също можеше да спечели точки, но в крайна сметка отпадна заради технически проблем.

Гасли потегли от 12-та позиция в нощната надпревара на пистата Марина Бей. Пилотът на Алпин изпревари своите конкуренти от Хаас и премина напред. Гасли направи своя единствен питстоп в 20-тата обиколка. Тогава на трасето излезе кола за сигурност заради отломките от болида на Логан Сарджънт

Гасли се движеше на седма позиция след като се върна на пистата. 27-годишният състезател поддържаше константно темпо и пазеше своите гуми. В заключителната фаза на надпреварата той бе изпреварен от Макс Верстапен. Нидерландецът бе с различна стратегия и по-свежи гуми спрямо Гасли. В последната обиколка французинът все пак се върна на шестото място заради отпадането на Джордж Ръсел и донесе ценни точки за Алпин.

„Много съм щастлив, че завърших шести в толкова физическо състезание като това. Чувствах се уверен да започна надпреварата. Опитах се да бъда агресивен и решителен и в крайна сметка направихме точно това. Имаше някои трудни битки, но ние взехме най-доброто от това и максимизирахме резултата си“, сподели Гасли.

„Резултатът от Сингапур беше много важен за отбора. Колата се чувстваше добре и имаше солидно темпо. Жалко за Естебан, тъй като можеше да донесе още точки“, продължи Гасли. „Важно е да разгледаме случилото се и да се върнем по-силни от всякога. От моя страна се надявам да финиширам по-напред в квалификациите. Това ще ни постави на много по-добро място в неделя. Очаквам с нетърпение стартът в Япония тази седмица. Сузука е писта, на която обичам да карам“, добави Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон също се движеше в зоната на точките. Французинът водеше оспорвана битка с Фернандо Алонсо и Серхио Перес. За съжаление, повреда в трансмисията принуди Окон да спре своя болид в зоната за сигурност и да приключи участието си в надпреварата в Сингапур

„Беше ужасно да завърша състезанието по този начин. Представихме се добре и показахме добро темпо. Екипът взе всички правилни решение. Успяхме да се позабавляваме на пистата с някои изпреварвания по време на състезанието“, каза Окон.

„За съжаление, имахме проблем със скоростната кутия, който сложи край на състезанието ми. Трябва да разследваме отблизо, за да разберем какво се е случило и да гарантираме, че няма да се повтори. Заслужавахме повече, но можем да се гордеем с представянето си през целия уикенд в Марина Бей. Това със сигурност не е начинът, по който исках да отпразнувам рождения си ден. Имаме шанс да се възстановим тази седмица на любимата ми писта за сезона. Ще продължим да работим заедно като екип, за да сме сигурни, че ще постигнем силен резултат на Сузука“, завърши Естебан Окон.