Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Резултатът в Австралия не ни носи удовлетворение

Гасли: Резултатът в Австралия не ни носи удовлетворение

550
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли коментира събитията от Гран при на Австралия. Пилотът на Алпин записа още една трудна надпревара, в която отново остана извън точките. Според Гасли, резултатът в Мелбърн „не носи удовлетворение“ на тима, който продължава да разполага с най-бавния болид на решетката.

Гасли отново не прескочи първия сегмент от квалификацията. Французинът потегли от 17-та позиция в надпреварата на пистата Албърт парк и нямаше очаквания да се бори за по-съществено

Пилотът на Алпин заложи на стратегия с две спирания в бокса. В крайна сметка той финишира на 13-та позиция и отново остана далеч от местата, даващи право на точки. Този резултат все пак беше малко по-добър от тези в Бахрейн и Саудитска Арабия.

„Резултатът в Австралия не ни носи удовлетворение. Финиширането извън точките никога не е мястото, където възнамеряваме да завършим състезанията. Все пак постигнахме известен напредък и се опитахме да извлечем максимума от това, с което разполагахме. Бих казал, че го направихме“, сподели Гасли.

„Опитах се да дам най-доброто от себе си и автомобила. На моменти това беше трудно състезание, но ние се придържахме към него до самия край. Всички ще продължим колективната и упорита работа. Скоро ще получим някои части, тъй като продължаваме да намаляваме разликата отборите пред нас. Уикендът в Австралия беше доста натоварен. Вече очаквам с нетърпение състезанието в Сузука – едно от любимите ми в календара на F1“, добави пилотът на Алпин.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон финишира 17-ти. Състезателят на Алпин също спря два пъти в бокса. За нещастие елемент от друг автомобил попадна в един от спирачните канали, заради което той трябваше да направи допълнителен питстоп.

„Състезанието беше злополучно, тъй като трябваше да направим допълнително спиране, за да отстраним откъснат елемент, заседнал в канала на задната спирачка. Преди спирането в бокса се движех в група с Алекс [Албон] и Кевин [Магнусен] и пред Нико [Хюлкенберг]“, каза Окон.

„Без това допълнително спиране вероятно имахме шанс да спечелим точки, като се има предвид как се разви състезанието. През целия уикенд автомобилът се чувстваше малко по-добре. Това показва, че сме постигнали известен напредък. Трябва да вървим стъпка по стъпка и да продължим да натискаме преди Япония. Това е състезание, което очаквам с нетърпение, тъй като е една от любимите ми писти, а феновете там я правят изключително специална“, добави пилотът на Алпин.

Директорът на тима Бруно Фамен също анализира надпреварата в Мелбърн

„Въпреки че не спечелихме точки в състезанието, продължаваме да правим постепенни стъпки напред. Има много области, които трябва да подобрим . Ние ще ги подобрим, тъй като и за двата автомобила състезанието далеч не беше чисто“, заяви Фамен.

„Вероятно сме постигнали максимален резултат заради това, което можехме да контролираме. Трябва да продължим да намаляваме разликата с нашите съперници, като се стараем да се подобряваме във всички области. И двамата пилоти продължават да работят в сътрудничество с екипа, така че отново им благодаря за много добрите усилия. Следващото състезание е в Япония, където възнамеряваме да продължим да показваме напредък“, каза още шефът на Алпин. Френският отбор продължава да заема последното 10-то място при конструкторите с актив от 0 точки. Толкова имат и екипите на Уилямс и Заубер.