Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Състезанието в Сао Пауло беше много трудно за управление

Гасли: Състезанието в Сао Пауло беше много трудно за управление

317
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли финишира на седма позиция в състезанието за Голямата награда на Сао Пауло. Пилотът на Алпин вярва, че „надпреварата е била много трудна за управление“. Гасли определено бе доволен от резултата си, като се има предвид проблемите, които имаше в началото на уикенда.

Гасли потегли от 15-та позиция в основното състезание на пистата Интерлагос. Французинът бе преместен с две места назад заради наказание след края на квалификацията. Гасли успя да избегне мелето в първата обиколка и си спечели няколко позиции. Подобно на своите съперници, французинът направи „безплатен бокс“ по време на периода на червен флаг

Еднократният победител в F1 се движеше в топ 10 през цялата надпревара на пистата в Сао Пауло. Той направи две спирания в бокса и използва друг комплект меки и средно твърди гуми. Гасли постигна добър напредък и дори изпревари Люис Хамилтън (Мерцедес). В крайна сметка той финишира седми, което бе доста добър резултат, като се има предвид стартовата му позиция.

„Много съм доволен от случилото се в Бразилия. Бих казал, че това беше едно от най-добрите ни представяния през сезона“, сподели Гасли.

„Състезанието в Сао Пауло беше много трудно за управление. Това беше така заради многобройните стинтове и спирания в бокса. Целият екип свърши чудесна работа за да направи правилните решения и да изпълни добре спиранията. За отбора седмото и десетото място определено е силно представяне, особено след като стартирахме от почти задната част на решетката“, продължи пилотът на Алпин. „През цялото време се конкурирахме с Карлос [Сайнц] и двата Мерцедеса, така че това очевидно е добра стъпка напред спрямо предишните дни. Следва Лас Вегас, което несъмнено ще бъде страхотно изживяване. Вълнувам се за него, както винаги за всички нови състезания. Сега от нас зависи да влезем в него възможно най-подготвени и да дадем всичко от себе си на пистата“, завърши Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон финишира десети. Състезателят на Алпин също бе преместен по-назад заради наказание. Окон имаше малко по-трудно състезание, но все пак успя да влезе в зоната на точките

„Това беше малка награда след едно предизвикателно състезание. Имахме чудесен старт, спечелихме няколко позиции и същевременно избегнахме хаоса отпред. За съжаление много бързо видяхме, че имаме много висока деградация през цялото време и трябваше да направим състезание с три спирания.“

„Бяхме планирали това, тъй като видяхме някои признаци, че това може да е фактор. Износването е нещо, което ще преценим занапред. Независимо от това, състезанието бе добро за отбора, тъй като и двата автомобила са в точките. Това е добра стъпка след представянето в спринтовото състезание. Фокусът ни сега се измества към Лас Вегас. Това е предпоследното състезание за сезона, което обещава да бъде зрелищно преживяване. Надяваме се там да постигнем още един силен резултат“, завърши Естебан Окон.