Начало Избрани Гасли се надява на чист състезателен уикенд в Монако

Гасли се надява на чист състезателен уикенд в Монако

519
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли се надява на чист състезателен уикенд в Монако. Французинът иска да върне Алфа Таури в правия път след трудното състезание в Испания миналия уикенд.

Гасли изкара трета поредна надпревара без точки на пистата Каталуния. Усилията му бяха подкопани от контакт със състезателя на Алпин Естебан Окон в първата обиколка. След това се сблъска с Ланд Строл от тима на Астън Мартин.

За последния инцидент французинът получи наказание от пет секунди. Санкцията не оказа съществено влияние на класирането французина, който стигна до 13-тото място.

Честно казано, аз поех вината“, призна Гасли. „Те смятаха, че това е петсекундно наказание. Това е санкция от 5 секунди и аз трябва да уважавам тяхното решението на стюардите.“

Имах поражения още от първия завой. После това през цялото състезание бях като седнала патица. Опитвах се да направя всичко възможно зад волана на болида на Алфа Таури. Исках се да се състезавам възможно най-силно и да защитя всяка позиция.“

Беше тежко състезание и имаше малък контакт със Строл. Аз поемам отговорността за това заслужено наказание от пет секунди.“

Слабият уикенд на Гасли в Испания започна в събота сутринта. Тогава той пропусна третата тренировка заради счупен ауспух и пожар. Този неуспех попречи на подготовката му за квалификацията.

Просто е разочароващо, защото във всяко състезание сякаш нещо се случва срещу нас. Просто не можем да покажем достатъчно силно представянето. Знам, че разполагаме с конкурентен автомобил.“

Просто искам да се върна на пистата и да се опитам да изкарам чист уикенд. Това беше целта ни, когато дойдохме в Барселона. За съжаление, това не се случи, както в FP3, така и в квалификацията и състезанието.

Това е част от спорта. Нещата невинаги са идеални. А в момента изглежда имаме доста пречки.“

Но ние не сме от хората, които се отказват. Просто ще работим с отбора и ще се върнем с най-добрата енергия и амбиции да се справим възможно по-добре.“

Следващият кръг от F1 в Монако ще предложи на пилотите обичайния набор от капани и предизвикателстваГасли е голям фен на Княжеството и очаква с нетърпение уличната битка в Монте Карло в края на този уикенд. Състезателят на Алфа Таури очаква изпреварванията да бъдат още по-трудни, благодарение на по-широките автомобили от ново поколение във Формула 1.

Може би понякога самото състезание не е най-вълнуващото през годината. От гледна точка на степента на трудност за пилота, то е едно от най-трудните, ако не и най-трудното състезание през годината“, каза той.

Пилотирането точно на границата на тази писта изисква максимална концентрация и е истинско предизвикателство, което аз много ценя.

Харесва ми изключително тясната и сложна писта, която се променя много от една сесия до друга. Намираш се на лимита и си само на няколко милиметра от бариерите. Това ти носи истински прилив на адреналин“, заключи Пиер Гасли.