Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли се надява на точки в днешното състезание

Гасли се надява на точки в днешното състезание

247
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли беше една от приятните изненади по време на вчерашната квалификация в Монако. Пилотът на Алпин показа много силно темпо и влезе в Q3. Гасли си постави за цел да спечели точки в днешното състезание и да прекъсне негативната серия от началото на този сезон.

Гасли прескочи с лекота първия сегмент от квалификацията в Монте Карло. Французинът даде време, което го класира в топ 10 и се чувстваше много комфортно в автомобила на Алпин. Липсата на прави и бързи завои допълнително работеше в полза на пилотите и отбора.

Еднократният победител в F1 прескочи и втория сегмент от квалификацията. Това беше доста изненадващо, като се има предвид представянето му от началото на годината. В Q3 той даде десето време, което отново бе добър резултат. Као се има предвид трудните изпреварвания в Монако, Гасли има реален шанс да се бори за точки

„Много съм доволен, че за първи път тази година влязохме в Q3. Предприех много рискове и докоснах стената твърде много пъти. Това са рисковете, които трябва да се поемат в квалификацията в Монако“, сподели Гасли.

„В крайна сметка съм доволен от резултата, макар че беше възможно и повече. Трябваше да работим здраво в петък. Екипът на симулатора в Енстън свърши чудесна работа, за да изпробваме няколко тестови елемента и да предложим някои промени за подобряване на автомобила.“

„Знаем, че Монако е писта, изпълнена с възможности. Поставяме се в позиция да спечелим точки в днешното състезание. Предстои ни едно дълго състезание. Ще трябва да сме подготвени за много сценарии. Целта ни е да си тръгнем с точки“, завърши Пиер Гасли.

Другият пилот на Алпин Естебан Окон също прескочи Q1 в Монте Карло. Французинът обаче отпадна във втория сегмент от сесията и ще потегли зад своя съотборник.

„Квалификацията в Монако беше много натоварена. От моя страна чувствата определено са смесени. Има и положителни неща, тъй като направихме някои добри подобрения по автомобила, за да можем наистина да се борим за челната десетка в квалификацията“, каза Окон.

„Преминахме комфортно през Q1. В последната обиколка в Q2 допуснах грешка. Блокирах гумите в завой №1, което най-вероятно ни коства място в Q3. Имахме темпото за това. Аз натиснах до краен предел, за да оптимизирам всичко, което имахме в ръкава си. Понякога се случват грешки. Стартираме близо до точките. В Монако винаги има възможности, от които да се възползваме. Ще дам всичко от себе си от мястото, от което стартираме. Амбицията ми е да спечеля точки за отбора.“, добави пилотът на Алпин.