Начало Избрани Гасли се прицели във влизане в Q3 на Пол Рикар

Гасли се прицели във влизане в Q3 на Пол Рикар

282
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли се прицели във влизане в Q3 на Пол Рикар. Пилотът на Алфа Таури остана впечатлен от темпото на автомобила АТ03. Французинът даде пето време в първата тренировка за домашната си Гран при. Във втората тренировъчна сесия Гасли отново намери място в топ 10 след като финишира на седма позиция.

Този уикенд екипът на Алфа Таури донесе значителен брой подобрения в болида АТ03. Те включват преработен под, актуализиран дифузьор и променен капак на двигателя.

Ясно е, че по отношение на представянето се върнахме в Топ 10 с 5-то място и 7-мо през вчерашния ден. Усещането за поведението на автомобила показа много положителни знаци с новите части, които взехме този уикенд. Страхотно е да имам този пакет за домашното ми състезание. Също така се радвам да видя всички хора около пистата“, сподели Гасли.

„Сега трябва да работим, за да разберем какво тествахме и да прегледаме всички данни, за да можем да ги съберем за квалификацията. Предната част реагира по-добре, особено в тези по-дълги завои, където преди се имахме затруднения. Все още не сме се справили с прегряването на гумите. Трябва да поработим върху това. Очаква състезанието да бъде забавно“, допълни пилотът на Алфа Таури.

Съотборникът на Гасли Юки Цунода нямаше толкова добър ден. Състезателят на Алфа Таури даде 18-то и 14-то време и нямаше отговор на доброто темпо на французина.

„Вчерашната сутрин направихме добро сравнение с Пиер, което ни дава достатъчно данни за днешния ден. Следобед имаше ясна разлика с новия пакет още от първата обиколка, така че съм доволен. Очаква ни голямо предизвикателство. Въз основа на представянето ни вчера можем да бъдем позитивно настроени. Има неща, които все още трябва да коригираме. Надявам да ги доусъвършенстваме в FP3, за да успеем да влезем в третата част на квалификацията. Не усетих толкова голяма деградация, което е положително. Състезанието ще бъде доста горещо и изтощително“, заяви Цунода.