Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли тренира в Дубай

Гасли тренира в Дубай

663
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли живее в хотел в Дубай и ще остане там поне още две седмици според собствените му думи пред френския вестник Екип.

Французинът пристигнал в Емирствата директно от Мелбърн, където трябваше да се проведе първото състезание за сезона и предпочел да остане.

„Във Франция живея с родителите си и не бих искал да ги излагам на какъвто и да било риск. Не че са възрастни, но все пак беше по-добре да остана тук”, твърди Гасли, който обяснява подробно, че сега поне има достатъчно време да тренира.

„Карантината тук не е така стриктна както в Европа, но предпочитам да стоя в хотела си”, споделя още 24-годишният пилот. „Избягвам риска да ходя в града, басейни и каквото и да е друго. Тренирам по най-малко два часа на ден и като професионален спортист ме допускат във фитнеса, който по принцип е затворен. Това е голям жест към мен, освен това свободно тичам навън. Всъщност никога не съм бил в по-добра форма от сега и никога не съм имал толкова много време да работя за това.”

Както и голяма част от колегите си, Гасли играе непрекъснато и електронни игри

За разлика от Макс Верстапен, Ландо Норис и други още не се е включил в „официалните” надпревари. Състезава се обаче почти ежедневно с Шарл Льоклер, с когото си разменили воланите през зимата и са в непрекъснат контакт.

„За съжаление, приятелката ми остана блокирана в Болоня и е хубаво, че поне са добре. Но наистина е много трудно за всички”, разказва още пилотът. „Добре, че има Skype, FaceTime и сме в постоянна връзка помежду си. Ще остана тук още две седмици или повече, ако ситуацията го изисква. Засега съм добре.”