Начало Избрани Гасли: Винаги се смея, когато чета всички глупости, свързани с отношенията ми...

Гасли: Винаги се смея, когато чета всички глупости, свързани с отношенията ми с Окон

959
0
Пиер Гасли и Естебан Окон, Алпин
Пиер Гасли и Естебан Окон, снимка Алпин

Пиер Гасли отново коментира отношенията си с Естебан Окон. Французинът заяви, че винаги се смее, когато чете всички глупости по медиите, които са свързани с тази тема.

Гасли напусна Алфа Таури след Гран при на Абу Даби. 26-годишният състезател прекара повече от шест сезона в семейството на Ред Бул в F1. Сега той отваря нова глава в кариерата си с отбора на Алпин. Там Гасли заменя Фернандо Алонсо и ще си партнира с Естебан Окон.

Гасли и Окон се познават от ранна детска възраст. Двамата са връстници и са родени в Нормандия. През годините те водили голямо съперничество в картинга и малките формули. В този период Окон и Гасли са били в не толкова приятелски отношения.

В момента двамата французи са пилоти от F1 с немалък опит и са печелили състезания. Въпреки това редица медии предположиха, че тяхното сътрудничество няма да бъде толкова дълготрайно и плодотворно. Гасли призна, че всичко, което се е случило между него и Окон в миналото е напълно забравено. 26-годишният състезател призна, че ще се радва да работи в изцяло френски тим и да има съотборник от Франция.

„Знам, че медиите искат да продават тази история. За мен не е тайна, че взаимоотношенията ни са имала възходи и падения през годините. Но от друга страна Естебан човекът, когото познавам най-дълго. Всъщност двамата се знаем от поне 20 години“, сподели Гасли пред Channel 4.

„Израснахме заедно по картинг пистите в Нормандия. Мисля че забравихме всичко лошо откакто пристигнахме в F1. Сега нещата вървят добре и не виждам причина да не продължи да бъде така и през следващата година.“

„Винаги се смея, когато чета всички глупости, свързани с отношенията ми с Окон. Според мен медиите наистина се фокусират върху тази история и се опитват да я раздухат все повече“, добави пилотът на Алпин.

Гасли даде да се разбере, че вътрешното съперничество с Окон няма как да бъде избегнато, както би било и с всеки друг съотборник в отбор като Алпин. От друга страна еднократният победител в F1 каза, че е важно да не се стига до някакви ожесточения.

„Просто погледнете питлейна. Вярвам, че във всеки отбор има някакво съперничество. Най-важното просто то да бъде по-здравословно и не толкова токсично“, каза Гаси.

„Не е новост за никого, че в един екип има двама пилоти, които се състезават както срещу другите, така и срещу себе си. Все пак те трябва да сте достатъчно зрели и умни, за да тласкат дадения отбор напред.“

„На пистата всеки се старае да даде най-доброто от себе си, но трябва да се съобразява с другите. Виждам всички статии, които говорят за това как ще имам вражда с Окон. Да ви кажа честно хората биха искали да наблегнат на тази история, но аз изобщо не се притеснявам за това“, завърши пилотът на Алпин.