Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли вярва в успеха на Алпин в F1

Гасли вярва в успеха на Алпин в F1

463
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли вярва в успеха на Алпин в F1. Французинът призна, че ще остане лоялен и в случай, че получи предложение от някой конкурентен екип на стартовата решетка. Французинът също така разкри изненадата си от новината за преминаването на Люис Хамилтън във Ферари.

Гасли се присъедини към Алпин преди една година. 28-годишният състезател отвори нова глава в кариерата си, след като преди това караше за отборите от семейството на Ред Бул

Гасли изживя една трудна кампания с Алпин. Френският отбор направи сериозна крачка назад спрямо 2022-ра, когато финишира четвърти при конструкторите. Еднократният победител в F1 постигна известен напредък през втората половина от кампанията. Гасли дори се качи на подиума в хаотичната надпревара на Зандвоорт. В крайна сметка той финишира 11-ти в крайното класиране и изпревари с 4 точки своя сънародник и съотборник Естебан Окон.

Пилотът на Алпин вярва, че сега е в най-добрата си форма. Той няколко пъти е казвал, че желае да получи шанс да се бори за подиуми и победи в най-скоро време.

Договорът на Гасли с Алпи изтича тази година. Французинът може би е един от кандидатите за заместник на Люис Хамилтън през 2025 г. Седемкратният световен шампион напуска Мерцедес в края на годината в посока Ферари. Следователно германският производител търси заместник на Люис. Сред спряганите имена е и това на Гасли. Предполага се, че французинът ще опита да премине в тима от Бракли. От друга страна обаче той изглежда готов да остане още в Алпин, тъй като вярва в дългосрочния проект на тима

„Това беше неочаквано за повечето хора“, заяви Гасли, коментирайки решението на Хамилтън да се присъедини към Ферари. „Това очевидно променя динамиката на пазара на пилоти за догодина. Аз започнах с Алпин преди година. Знам проекта, по който работят в момента. Договорът ми изтича в края на годината и очевидно се водят разговори за неговото удължаване“, каза още пилотът на Алпин.

„Мисля, че ситуацията е доста ясна. В момента просто искам да видя на какво е способен този автомобил. В крайна сметка целта ми е да се боря в челото. Вярвам, че това е възможно с Алпим. Аз съм на 28 години, имам голям опит и съм в в разцвета на силите си съм. Това е нещо, за което работя толкова време. Искам да се боря за победи, за подиуми и да бъда в челото“, каза още Пиер Гасли.

Сезон 2024 ще бъде много важен както за Гасли, така и За Алпин. Французинът трябва да записва силни резултати, за да затвърди още повече репутацията си в F1.

Същевременно Алпин трябва да превърне техническите подобрения в резултати на пистата. Френският отбор трябва да осигури на Окон и Гасли автомобил, който да им позволи да намалят разликата спрямо челото.

По-рано този месец шефът на Алпин Бруно Фамен потвърди, че са започнали преговори за удължаването на договорите на Гасли и Окон.

„Това е процес, който продължава в момента. Вече сме сме водили разговори“, потвърди Гасли. „Мисля, че след няколко състезания нещата се побъркват.“

„Имам екип, който се грижи за се грижи за договорите. Съсредоточавам се върху това, което трябва да правя като пилот. Искам да се представям на ниво, искам да дам най-доброто от себе си и да помогна на отбора.“

„500 души работиха ден и нощ, за да направят този автомобил. Сега това моята работа е да го докарам колкото се може по-нагоре в решетката. Това е, върху което се фокусирам в момента“, завърши Пиер Гасли.