Начало Автомобили Гембала показаха новата си разработка, базирана на Порше Кайен Турбо

Гембала показаха новата си разработка, базирана на Порше Кайен Турбо

619
0

Гембала показаха новият си модел – Торнадо 750 GTS. Този автомобил е базиран на Порше Кайен Турбо, но всъщност тунинг-специалистите са първите, които ще Ви кажат, че от Кайен е останало много малко в този автомобил. Докато теглото му е изгубило 250 килограма, то мощността на двигателя е нарастнала до 750 к.с.

Главната цел на компанията е била, както се вижда и от снимките, да превърне SUV-модела в стопроцентов спортен автомобил, предназначен само и единствено за движение по улиците. За частите по екстериора е използван предимно карбон. С многото допълнителни елементи, правещи модела осезаемо по-широк, а просвета му доста по-малък, визията на Kайен е тотално променена.

По-голямата мощност на двигателя означава, че са необходими и по-големи въздухозаборници, които да снабдяват с повече въздух предните спирачки, интеркулера и разбира се самия агрегат. Свръхлеките колела са боядисани в черно, а размерът им е 22 инча. Под тях се крият боядисаните в червено спирачни апарати, като предните разполагат с по 6 бутала, а задните с по 4.

В интериора се забелязват редица промени, като например ревизираната централна конзола, която има за цел да накара водача да се чувства като в кокпит.

Но най-важната част от кита на Гембала, разбира се, е тунингът на двигателя.  Работният обем на V8 агрегата е нарастнал до пет литра, буталата са ковани, а турбокомпресорите са нови. Интеркулерът пък е почти двойно по-голям. Така мощността вече достига впечатляващите 750 к.с., а стойността на въртящия момент – още по-впечатляващите 1050 Нм, постигащи се при 3200 об/м.

Резултатът: от 0 до 100 км/ч за 4.3 секунди и максимална скорост от 300+ км/ч.

От Гембала планират да произведат само 50 бройки от тази ексклузивна серия. Цената на Торнадо GTS ще е около 400 000 евро.