Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жене: Ферари направи най-силната си подготовка, която съм виждал

Жене: Ферари направи най-силната си подготовка, която съм виждал

69
0
Марк Жене,Ферари

Тестпилотът на Феарри Марк Жене заяви, че подготовката на Ферари тази зима на тестовете е била най-добрата, която той е виждал, откакто е в Скудерията. Испанецът работи в Маранело от ноември 2004 г.

Преди това бе тестпилот, а и титулярен такъв в няколко състезания за Уилямс, замествайки Ралф Шумахер. От Ферари се представиха много добре на изпитанията в Барселона, като Райконен и Фетел постигнаха най-добрите времена за всички дни.

„Във Ферари съм вече 13 години и това е най-добрата подготовка на тима, която мога да си спомня, заяви Жене пред испанското издание El Mundo Deportivo. – Пилотите ни са много доволни и надеждността, която показахме, беше отлична. Освен това смятам, че ще видим много рекорди на пистите тази година, както и много битки.“

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо също заяви, че е впечатлен от представянето на Скудерията. Според него би било добре във Ферари наистина да са толкова силни, че да могат да се борят с колите на Мерцедес.

„Знам, че когато Фетел има добра кола, той може да бъде най-силният пилот, каза австралиецът. – Надявам се да се присъединим към битката на Мерцедес и Ферари. Близо сме до тях, но още не сме на нивото им. Затова дори в Мелбърн да сме зад тях, това не ме притеснява.“