Начало Други Георги Димитров с нова победа във Формула 4

Георги Димитров с нова победа във Формула 4

1253
0
Георги Димитров

Георги Димитров записа нова победа в Британската Формула 4. На прочутото трасе Донингтън парк българският пилот спечели 3-и успех за сезона и втори за новия му отбор Arden Motorsport след този на Силвърстоун преди 2 седмици.

Победата на Димитров дойде във второто състезание от уикенда. Според правилото на обърнатата решетка той трябваше да стартира втори зад съотборника си Камерън Маклеод.

Още след старта нашият пилот започна да притиска лидера и във втората обиколка го изпревари от външната страна на завоя Редгейт. В хода на състезанието за Димитров не бе лесно да запази лидерството.

На трасето на два пъти излизаше кола за сигурност. Първата дойде след инцидент между Маклеод и Кай Аски в битката за 2-ото място. След подновяването на надпреварата Аски се озова зад Димитров, но до края на надпреварата нямаше възможност за атака на първото място.

„Това е фантастичен резултат за мен, каза Димитров след финала. – Важно беше да направя маневрата рано и да спечеля позиция на пистата. Камерън допусна много малка грешка и това ми позволи да се доближа до него. След това Редгейт беше може би най-добрата възможност за изпреварване.

Разбира се ситуацията не беше идеална с двете излизания на кола за сигурност. Всеки път когато натрупах преднина, тя беше елиминирана. Но в колата ми имаше скорост и можех да направя добри рестартове и двата пъти. Благодаря на тима ми за здравата им работа и подкрепата. Сега гледам напред към това да завърша сезона силно на Брандс Хеч.“