Начало Други Георги Димитров постигна втора победа във Формула 4

Георги Димитров постигна втора победа във Формула 4

755
0
Георги Димитров

Георги Димитров записа втора победа за сезона в Британската Формула 4. Това стана на пистата Силвърстоун миналия уикенд. Това е първи успех за българския пилот за новия му отбор Arden Motorsport.

Победата дойде във второто състезание от уикенда на прочутата британска писта. Димитров стартира от втора позиция след правилното за обърнатата решетка. Той бе плътно зад съотборника си Камерън Маклеод след старта, а в завоя Бекетс атакува от външната страна и успя да поведе колоната.

В хода на състезанието австралиецът бе близо зад Георги, но нашият състезател съхрани лидерството. Надпреварата премина при 2 излизания на колата за сигурност. В края Димитров леко дръпна напред и завърши на 1.476 сек пред съекипника си като победител.

В третото и последно състезание за уикенда на Силвърстоун Димитров също се представи добре и завърши на 5-а позиция след старт от 16-а. Първата победа за сезона във Формула 4 на нашия състезател дойде на пистата Снетертън в средата на юни като пилот на Richardson Racing.

„Двата периода зад колата за сигурност направиха състезанието трудно, но успях да бъда постоянен и да запазя първото място, каза Георги. – През последните месеци и дори години работих много върху това да съм постоянен във времената за обиколка и да съм бърз. Да спечеля с новия ми тим означава много за мен. Знаех, че те могат да ми предоставят кола, с която да се представя добре.“